20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia ţine ritmul cu fruntaşele

Energia ţine ritmul cu fruntaşele

Gorjenii au câştigat pe terenul echipei Minaur Baia Mare, scor 33-28 (17-9), şi rămân în plutonul fruntaş al Ligii Naţionale de handbal masculin, cu 12 puncte agonisite în şapte etape.

Tensiunile din ultimul timp din lotul Energiei nu au influenţat jocul grupării gorjene la Baia Mare, trupa lui Vasile Stângă comportându-se ca o echipă în prima jumătate, adjudecată clar, 17-9. Fără Vukas, accidentat, şi Savenco, suspendat, oltenii s-au văzut nevoiţi să joace fără nici o extremă dreapta de meserie, Apolzan fiind eliminat încă din primele minute. „Apolzan a luat direct roşu. În minutul 5, Asoltanei a scăpat pe contraatac, Apolzan s-a ţinut după el şi jucătorul gazdelor a căzut de parcă îl lovise «Bănel» cu parul. Eu zic că a fost teatru, dar arbitrii i-au dat roşu jucătorului meu şi am jucat fără extremă dreapta. Abia aştept să revăd faza“, a comentat Vasile Stângă, care s-a arătat deranjat şi de felul în care spectatorii l-au primit în Sala „Lascăr Pană“. „Am fost înjurat în toate felurile. Au fost nişte indivizi în spatele băncii tehnice care permanent m-au înjurat. Probabil le-a rămas în minte că le-am luat campionate cu Steaua şi de aceea au atitudinea asta. La Târgu Jiu este un public foarte civilizat, nu am auzit ca oaspeţii să fie vreodată înjuraţi. Dar unora le lipsesc cei şapte ani de acasă“, a spus Stângă.

Relaxare după pauză

Minaur nu i-a putut folosi pe Mazilu şi V. Popescu, jucători împrumutaţi de Energia la Baia Mare, dar s-a bazat pe mulţi dintre jucătorii suspendaţi de către FRH. Dacă, în prima parte, Energia a jucat ca la carte, la reluare handbaliştii gorjeni s-au relaxat şi Minaur s-a apropiat periculos pe final la două goluri, 26-28 (‘56), dar au închis tabela la scorul de 28-33. „Două reprize total diferite. În prima parte am jucat ca o echipă şi asta s-a văzut pe tabelă pentru că la pauză am avut opt goluri. În repriza a doua s-au relaxat nepermis şi gazdele au revenit în joc ajungând la un moment dat să fie la două goluri în spatele nostru. Iarăşi au venit greşelile acelea incredibile de pasare, din nou fiecare a luat jocul pe cont propriu şi asta m-a nemulţumit. Cel mai bun jucător de pe teren a fost Florea, a dat 13 goluri, din care vreo trei din şapte metri, restul de pe poziţia de extremă. Contraatac şi faza a doua am făcut doar în prima parte. Tot atunci Ciobanu a apărat foarte bine, după pauză «poarta» a fost zero. Tot ce s-a tras pe spaţiul porţii a fost gol, nici unul dintre cei trei portari n-a apărat nimic“, a comentat Stângă. „E foarte importantă această victorie pentru că ne aduce liniştea pentru cele trei săptămâni de pauză. Sperăm ca acest succes să le ridice moralul băieţilor“, mai spus Stângă.
Pentru Energia au evoluat: Ciobanu (11 intervenţii), Dragomir – Florea (3 goluri), Criciotoiu (5), Iacob (5), Novanc (3), Humberto (3), Kukrika (2) şi Şandru (2). Au mai jucat: Apolzan, Enache, Giotoiu şi Rădulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS