20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDebut fericit pentru Petre Grigoraş

Debut fericit pentru Petre Grigoraş

Pandurii – Sportul 1-0
Stadion „Municipal“, spectatori: 700.
A marcat: I. Iordache ‘67.
Pandurii: M. Popa – Matei, Maksumic (‘68, Orac), Chiricheş, Cardoso (‘28, Grecu) – Pintilii – Băcilă, Voiculeţ, Vranjkovic, I. Iordache – Stromajer (‘53, Ad. Iordache). Antrenor: Petre Grigoraş.
Sportul: Niculescu – Beţa (‘20, Farmache), Patrichi, Raţiu, Maxim – Irimia, Lungu (‘77, Nicola), Pătraşcu, T. Bălan (‘77, Nae) – Ferfelea, Curelea. Antrenor: Viorel Moldovan.
Cartonaşe galbene: Maksumic, Grecu, Pintilii / Lungu, Pătraşcu.
Au arbitrat: Ov. Haţegan – S. Stoianov, M. Gaşpar.

Cu „Grig“ pe bancă, Pandurii a reuşit să învingă „gaşca nebună“ la Târgu Jiu şi să-i predea trupei lui Viorel Moldovan „lanterna roşie“ a Ligii I.

Puţini spectatori s-au încumetat să înfrunte ploaia măruntă şi să ia parte la un nou început pentru gruparea gorjeană, de această dată sub comanda tehnicianului Petre Grigoraş, primit cu aplauze pe „Municipal“. Cu o formulă de start puţin reformată, Maksumic şi Vranjkovic fiind surprizele lui Grig, Pandurii a dominat teritorial, dar fără să dea mari emoţii lui Niculescu. Terenul greu a făcut victime rapid, Beţa şi Cardoso ieşind din joc în prima jumătate de oră. Insistenţa pandurilor s-a concretizat în reluările imprecise sau slabe ale lui Voiculeţ (‘24), Ilie Iordache (‘38) sau Stromajer (‘39). Nici Pintilii sau Vranjkovic nu au nimerit cadrul porţii din afara careului, astfel că tabela cu probleme tehnice a pandurilor a rămas nemodificată. Sportul a părut mai decisă la reluare, dar a rămas doar cu şutul lui Curelea, boxat de Popa (‘54). Jocul modest a fost salvat de centrarea excelentă a lui Băcilă şi reluarea sigură a lui Ilie Iordache (‘67, 1-0). Restul a fost doar o luptă surdă în ploaie, cu ceva emoţii de partea gazdelor în prelungiri. „Prea multe nu am să le reproşez pentru că au încercat să joace ceea ce le-am cerut. În mare parte am şi reuşit, dar nu am înscris, ne-a lipsit golul. Am preluat «lanterna roşie», dar nu e nimic pierdut. Trebuie să creadă în ei pentru că potenţial este şi sunt convins că putem trece peste aceste probleme şi putem ieşi de aici“, a spus Viorel Moldovan.

Doar rezultatul a mulţumit

Pandurii şi-a atins scopul în condiţii improprii şi a „evadat“ de pe ultimul loc al clasamentului. Aflat la debut pe banca gorjenilor, Petre Grigoraş nu a fost încântat de evoluţia elevilor săi. „E un debut fericit chiar dacă jocul nu a fost pe placul meu şi pe aşteptările mele. Presiunea rezultatului şi-a spus cuvântul şi, din păcate, evoluţia nu a fost strălucită, în schimb am obţinut victoria. Am mizat pe câţiva jucători noi, pentru că era nevoie de o schimbare atâta timp cât în zece etape lucrurile nu au decurs aşa cum trebuia. Am văzut şi eu la Maksumic lipsa jocurilor, iar Vranjkovic vine după o perioadă mai lungă de pauză şi s-a simţit asta. Şi Cardoso, care în ultimele patru jocuri nu a evoluat, a cedat destul de repede şi am fost nevoit să fac schimbări destul de repede şi am ajuns în minutul 70 în imposibilitatea de a nu mai putea face o schimbare pe care chiar aş fi dorit să o fac, chiar dacă nu cerea Vranjkovic aş fi făcut-o eu“, a concluzionat Grigoraş.
Ilie Iordache consideră că victoria contra Sportului era vitală, dedicându-i golul soţiei şi fetiţei sale: „Nu cred că se poate spune că am fost eu omul meciului, ci toată echipa. Am muncit mult pentru această victorie, iar presiunea a fost foarte mare. A fost ca aerul pentru noi. Se simte mâna antrenorului Grigoraş, ne-a dat un moral mai bun şi am avut şi puţină şansă. Dedic golul familiei mele“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII