17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U, învinsă de Piteşti

SCM-U, învinsă de Piteşti

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au suferit, miercuri seară, al doilea eşec din acest sezon, fiind depăşiţi cu scorul de 70-63 (20-16, 17-18, 20-20, 13-9), pe teren propriu, de BCM-U Piteşti, în cadrul etapei a treia a Diviziei A. Principalele cauze ale înfrângerii au fost evidenţiate după meci de antrenorul Adrian Budurean: „Prima mare problemă este jocul pivoţilor. Este a doua oară când ne creează sincope. Am avut procentaj foarte slab, sub 32 la sută, la aruncările din apropierea coşului şi nu aveam voie. Din 42 de aruncări am avut transformate doar 14! Aici s-a pierdut meciul. Nici apărarea nu a funcţionat aşa bine. Dar dacă primeşti 70 de puncte de la o formaţie cu pivoţi buni şi aruncători buni nu este chiar foarte rău. Nu trebuie uitat că Piteştiul nu este o echipă de pluton. Noi suntem o formaţie categorisită mult sub Piteşti“.
Tehnicianul SCM-U a remarcat jocul unui singur baschetbalist din lotul său, Ronell Wooten, care în cele 36 de minute cât a stat în teren a reuşit 22 de puncte, dintre care 18 din aruncări de la 3 puncte, şase recuperări şi două capace. „Wooten a fost principalul marcator, singurul de care pot spune că sunt mulţumit la acest joc. A fost prea mult folosit în teren. Din păcate, aveam nevoie să-l schimb, dar nu s-a putut“, a precizat Budurean. Şi Tudor Costescu, antrenorul formaţiei oaspete, a vorbit despre evoluţia americanului Wooten: „Este un jucător bun, dar cred că are puţine probleme în apărare“. Referitor la joc, Costescu a apreciat că echipa sa s-a impus datorită unei mai bune organizări în teren şi jucătorilor români mai experimentaţi.
Şi jucătorii străini din cele două echipe au făcut diferenţa. La Craiova, Menelik Barbary, Wohlleb şi Stojakovic au avut randament scăzut, iar la argeşeni Vujacic, cel mai bun marcator (21 de puncte), Chad Malcolm Eichelberger (16p) şi Gennie (10p) au avut o evoluţie bună. La SCM-U au evoluat: Menelik (11p), Wooten (22), Lăpădat, Albu (4), Filovici, Dodoc (7), Wohlleb (3), Stojakovic (5), Simms (11). Echipa din Bănie va avea mâine parte de un meci foarte greu, în deplasare, cu CSU Atlassib Sibiu.

Micuţii dansatori au încântat spectatorii

Atmosfera din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ a fost frumoasă, spectatorii veniţi în număr mare având parte de surprize din partea organizatorilor: micuţii dansatori de la Şcoala nr. 21 şi Grupul Şcolar „Matei Basarab“ au făcut demonstraţie înainte de meci şi în pauze, iar câţiva spectatori au câştigat premii, după ce au aruncat la coş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS