10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, miza pe jocurile de acasă

Gorjenii, miza pe jocurile de acasă

Tehnicianul Petre Grigoraş îşi propune să câştige toate cele patru jocuri pe care Pandurii Târgu Jiu le mai are de disputat pe „Municipal“ în acest an, trei din turul campionatului şi unul din retur, pentru a nu agrava şi mai tare „adevărul“ echipei.

Gorjenii se află în acest moment la -9 în clasamentul adevărului, fiind singura echipă din Liga I, alături de adversara de sâmbătă, Sportul Studenţesc, care nu a câştigat nici un punct în deplasare în acest sezon. Instalat de puţin timp pe banca pandurilor, nici Petre Grigoraş nu are ambiţii mari pe terenuri străine. Dacă două puncte „afară“ cu Steaua, Rapid, U Cluj, FC Vaslui şi Unirea Urziceni l-ar mulţumi, în schimb, pe „Municipal“, „Grig“ doreşte maximum posibil din jocurile cu Sportul, FCM Târgu Mureş, FC Braşov şi Oţelul. „Nu pot să spun că nu aş fi mulţumit dacă am câştiga toate partidele de pe teren propriu şi am reuşi cel puţin un punct sau două în deplasare. Cred că ar fi foarte bine. Când e -9 după zece etape e destul de urât, 9 este un număr frumos, de atacant, era bun şi la şcoală, dar nu şi la fotbal după 19 etape. Mă gândesc la fiecare meci şi voi lua etapă cu etapă pentru a încerca să scoatem cât de mult posibil, chiar dacă după meciul cu Sportul întâlnim Steaua, Rapid, echipe cu alte obiective decât evitarea retrogradării“, a declarat Grigoraş. Pandurii Târgu Jiu a acumulat şase puncte după zece etape şi ocupă ultimul loc în Liga I.

Grigoraş nu-i poartă pică lui Pârvulescu

Destinul i-a adus alături pe Eugen Pârvulescu, din postura de preşedinte executiv al clubului Pandurii, şi pe tehnicianul Petre Grigoraş, antrenor la Pandurii, după ce în urmă cu câţiva ani primul, în calitate de arbitru asistent, a viciat rezultatul partidei de Diviza A dintre FC Naţional şi Farul Constanţa, „Grig“ fiind atunci pe banca jucătorilor constănţeni. Pârvulescu a anulat atunci un gol perfect valabil al marinarilor. „Se poate spune că e mâna destinului. Am avut cu domnul Grigoraş un episod pe care îl regret şi acum. I-am scos din buzunar trei puncte, viciind un rezultat în partida FC Naţional – Farul. Am revăzut imaginea, mi-am dat seama că am greşit şi atunci mi-am dat demisia. Dânsul, când a aflat că îmi dau demisia, m-a sunat şi a insistat să nu renunţ pentru că a fost o greşeală omenească. Îi mulţumesc“, a povestit Pârvulescu. „Problema cu arbitrajul o uitasem. A fost o greşeală omenească, dar nu am mai putut să schimbăm decizia dânsului de a se retrage. Lucrurile care au trecut nu le mai putem întoarce“, a replicat Grigoraş.

Restructurări la finalul săptămânii

Grigoraş a evaluat lotul de jucători în stagiul din Antalya, iar la sfârşitul săptămânii, după meciul cu Sportul Studenţesc, va anunţa şi jucătorii la care va renunţa. Tehnicianul s-a arătat mulţumit de valoarea lotului şi de modul cum s-au pregătit pandurii în Turcia. „Am cunoscut mai bine lotul de jucători, nu pot să trag nişte concluzii definitive. Pot spune că e o echipă mai bună decât locul pe care îl ocupă în clasament. Am un număr mare de jucători şi va trebui să renunţ la maximum patru dintre ei pentru că îmi este greu să pregătesc 27-28 de elevi. Poate altcineva reuşeşte, dar eu mă simt incapabil să conduc aşa cum cred eu de cuviinţă un lot atât de numeros. E o situaţie delicată pentru mine, îmi e greu să aleg pentru că nu am ce să le reproşez“, a mai spus Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS