10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFederaţia italiană ar putea fi sancţionată

Federaţia italiană ar putea fi sancţionată

Federaţia italiană de fotbal (FIGC) ar putea fi şi ea sancţionată de UEFA, în calitate de organizatoare a meciului Italia-Serbia, din preliminariile Euro 2012, marcat de violenţe la Genova, a explicat  purtătorul de cuvânt al UEFA, Rob Faulkner. „Dincolo de responsabilitatea celor care provoacă incidente, regulamentele UEFA vizează şi federaţia care organizează meciul şi care trebuie să garanteze securitatea pe stadion şi desfăşurarea normală a întâlnirii“, a explicat Faulkner, citat de agenţia italiană ANSA.
Comisia de disciplină a UEFA se va reuni pe 28 octombrie. Serbia riscă să piardă la masa verde cu 3-0 şi să fie sancţionată cu suspendarea meciurilor de pe teren propriu, ba chiar şi exclusă pur şi simplu din preliminariile Euro 2012. Regulamentul este acelaşi şi pentru Italia, însă pentru ea sancţiunea ar putea fi mai blândă, deoarece nu este cea care a declanşat incidentele. UEFA a anunţat deschiderea unei anchete privind violenţele de pe stadionul Marassi din Genova, unde marţi seară meciul Italia-Serbia a fost întrerupt încă din minutul 6 din cauză că suporterii sârbi au aruncat în tribune şi în teren cu fumigene.
În ciocnirile care au avut loc în cursul nopţii în afara stadionului, 16 persoane au fost rănite, dintre care două grav, iar 17 suporteri sârbi au fost arestaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS