22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBute, sparge-l pe Brinkley!

Bute, sparge-l pe Brinkley!

Gălăţeanul îşi va apăra pentru a şasea oară titlul mondial la categoria mijlocie, versiunea IBF, în faţa americanului Jesse Brinkley, confruntarea având loc mâine, la ora 5.00, la „Centre Bell“ din Montreal (Canada).

Cele mai multe momente de bucurie din viaţa zilnică a unui român provin din sport, fie că e vorba despre echipa de fotbal cu care ai crescut în suflet, fie de câte un „rebel“ care a excelat în vreo altă ramură. În ultimul timp, Lucian Bute a fost cel care ne-a făcut să ne mândrim că suntem români, apărându-şi de cinci ori centura de campion mondial la categoria mijlocie, versiunea IBF. Deşi a dorit să împartă gloria cu poporul său în cea de-a şasea provocare, gălăţeanul s-a „izbit“ de refuzul categoric al conducătorilor şi al oamenilor de afaceri când a venit vorba de organizarea celei de-a şasea gale pe pământ românesc, pretendentul titlului mondial fiind americanul Jesse Brinkley. Acelaşi „nu“ l-a primit şi din partea televiziunilor, inclusiv cea naţională, în privinţa transmiterii galei de mâine-dimineaţă (ora 5.00, ora României) de la „Centre Bell“, din Montreal (Canada), spre stupefacţia tuturor susţinătorilor lui Bute. Culmea este că printre cele peste 100 de ţări care transmit meciul se numără şi Bulgaria. Vecinii noştri de la sud de Dunăre au găsit interesantă confruntarea Bute-Brinkley şi au alocat imediat 100.000 de euro ca să-şi satisfacă această poftă.
Un motiv în plus ca să spunem fel de fel de lucruri în bărbie este acela că în gala în care Lucian Bute îşi va demonstra, sperăm noi, supremaţia în box vor lupta şi alţi doi români. Fostul campion al semigreilor (WBC), Adrian „Rechinul“ Diaconu, va boxa cu americanul de origine palestiniană Omar Sheika, iar Ion Ionuţ, alias „Jo Jo Dan“, va urca în ring împotriva argentinianului Andre Pablo Villafane. Nouă, românilor, nu ne rămâne decât să ne mulţumim cu o transmisie pe Radio România Actualităţi, şi, mai târziu, sperăm că televiziunile ne vor satisface curiozitatea şi vor prezenta secvenţe la buletinele de ştiri.

„Mister KO“, pregătit
de un nou succes

Antrenorul lui Lucian Bute, Stephan Larouche, a afirmat că l-a pregătit pe boxerul român ca pentru meciul carierei sale. „Încă o dată, cantonamentul din Florida s-a dovedit benefic pentru Lucian Bute. Am pregătit până la cel mai mic detaliu acest pas crucial pentru român. Nu avem voie să-l subestimăm pe Jesse Brinkley. S-au văzut foarte multe cazuri în care pugilistul mai valoros a fost învins de oponentul său mai slab cotat. Am pregătit acest meci ca şi cum ar fi cel mai important al carierei lui Bute, pentru că românul este foarte aproape de a ajunge în rândul pugiliştilor care au parte de cele mai puternice meciuri. Acest lucru se va întâmpla în urma unei victorii în faţa lui Jesse Brinkley“, a spus Larouche pentru rds.ca, citat de Mediafax.
Tehnicianul a adăugat că gălăţeanul de 30 de ani este pregătit să învingă şi prin KO, însă a precizat că nu acesta va fi principalul său obiectiv în meciul cu Jesse Brinkley: „Chiar dacă nu este un boxer faimos, Brinkley are calităţile sale, iar printre cele mai importante se numără curajul său şi pregătirea fizică foarte bună. Chiar dacă Lucian a câştigat ultimele trei meciuri prin KO, nu acesta va fi principalul nostru obiectiv în acest meci“.

„Brinkley nu e tehnic, dar loveşte tare“

La rândul său, Lucian Bute a afirmat că nu-l va subestima nici o clipă pe Jesse Brinkley şi va încerca să termine cât mai rapid această confruntare. „Brinkley nu e foarte mobil, dar are o lovitură de dreapta bună, aşa că va trebui să fiu foarte atent. Nu stă prea bine cu tehnica, dar e rezistent. Asta nu înseamnă că mă tem de el, din contră, o să încerc să-mi simplific misiunea“, a spus „Mister KO“.
Lucian Bute a primit din partea IBF un inel comemorativ pentru performanţele sale, evenimentul având loc la conferinţa de presă dinaintea confruntării din weekend, cu Jesse Brinkley. „IBF are o politică ce prevede înmânarea unui inel campionilor noştri care îşi apără titlul de trei ori. Trebuia să îi înmânăm lui Bute inelul la Porto Rico, dar i-l vom da acum“, a declarat supervizorul IBF, Lindsay Tucker.„Vreau să am un astfel de inel. De fapt, dacă s-ar putea să se pună şi inelul în joc, odată cu centura, aş fi foarte fericit“, a replicat Brinkley.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII