8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş este gata de atac

Grigoraş este gata de atac

Tehnicianul Petre Grigoraş a pus accent pe faza ofensivă şi a lucrat intens fazele fixe în minicantonamentul din Antalya al pandurilor, anunţând un joc bazat pe atac cu Sportul Studenţesc la debutul său pe banca gorjenilor.

Adept declarat al jocului ofensiv, Petre Grigoraş şi-a luat măsuri în stagiul din Antalya pentru revitalizarea atacului pandurilor, cel mai slab din Liga I, cu doar şase goluri marcate în primele zece etape. Grigoraş a crescut media de înălţime a echipei, a pus accent pe faza ofensivă, lucrând intens şi fazele fixe, capitol la care gorjenii au stat foarte rău în mandatul lui Ionuţ Badea, iar roadele au apărut încă de la cel de-al doilea amical, 4-0 cu Kasimpaşa, ultima clasată din prima ligă a Turciei. Şeful delegaţiei echipei Pandurii Târgu Jiu în ministagiul din Turcia, Viorel Temelescu, susţine că gruparea gorjeană este mai omogenă şi mai ofensivă sub conducerea lui Grigoraş. „Aceste zile petrecute în Turcia sunt de bun augur din toate punctele de vedere. Antrenorul Grigoraş a încercat să utilizeze cât mai mulţi jucători pentru a-şi face o idee asupra lotului. Am observat o altă stare de spirit la echipă, o dorinţă mult mai mare de victorie şi faptul că lotul pare mai omogen. Grigoraş a încercat să unească loturile. A fost plăcut şi faptul că s-a axat pe faza ofensivă şi pe fazele fixe, lucru care s-a şi văzut în amicale, două dintre goluri fiind înscrise din astfel de faze. O să vedeţi un alt joc cu Sportul, mult mai ofensiv. A crescut media de înălţime şi asta e bine, chiar dacă nici Grigoraş nu ştie care va fi primul 11“, a spus Temelescu. Deşi nu a încasat nici un gol în cele două amicale disputate în Turcia, defensiva în zona centrală rămâne unul dintre punctele nevralgice ale pandurilor. Cuplul Maksumic – Chibulcutean are nevoie de timp pentru a se roda, fiind greu de crezut că Grigoraş va miza pe doi fotbalişti care nu au evoluat deloc în acest sezon din Liga I. „Depinde de Grigoraş cum face echipa. Cred că vor evolua unii jucători care au fost folosiţi mai puţin până acum, dar sper să aducă victoria. Surprizele sunt Maksumic şi Vranjkovic. Se vede că nu au pregătirea necesară, dar au dorinţă.
Chibulcutean s-a mişcat bine, a făcut cuplu cu Maksumic, dar îi mai trebuie jocuri pentru a reveni la forma pe care o ştim“, a completat Temelescu.

Cu Sportul, doar
la victorie

Sportul Studenţesc revine la Târgu Jiu după o pauză de cinci ani, perioadă petrecută de studenţi în Liga a doua. Deşi încheiaseră campionatul 2005-2006 pe locul patru, studenţii au fost retrogradaţi la finalul acelui sezon de Federaţia Română de Fotbal pentru o datorie a clubului, beneficiara retrogradării Sportului fiind chiar Pandurii Târgu Jiu. În acel sezon, Sportul a învins Pandurii atât la Târgu Jiu, scor 1-0, gol înscris de Mazilu, cât şi la Bucureşti, scor 4-0, goluri marcate de Raţiu, Curelea (2) şi Mazilu. Municipalul târgujian a fost pentru un sezon (1995-1996) gazda jocurilor de acasă din Divizia A ale Sportului Studenţesc. Susţinută financiar de omul de afaceri gorjean Octavian Mitu, Sportul a jucat la Târgu Jiu partidele oficiale, chiar dacă antrenamentele se făceau în Regie. Studenţii au început atunci cu Mircea Rădulescu pe banca tehnică, dar după nouă etape acesta a plecat la Rapid, iar pe banca studenţilor a revenit Ioan Andone. În lotul Sportului se aflau atunci şi actualul selecţioner al României, Răzvan Lucescu, tehnicianul Rapidului, Marius Şumudică, Dorin Mateuţ şi Romică Buia. La prima confruntare a celor două formaţii după scandalul din 2006, care a dus la retrogradarea Sportului, Pandurii este hotărâtă să predea lecţia victoriei studenţilor bucureşteni.
„Pentru noi, jocul de sâmbătă este o partidă foarte importantă, pe care o jucăm doar la victorie. Avem neapărată nevoie de victorie, suntem la -9 la adevăr, ne apropiem de finalul turului şi nu avem voie să facem paşi greşiţi. Toată lumea vrea să obţinem victoria pentru că am schimbat conducerea tehnică“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII