7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomâncele fac legea la Madrid

Româncele fac legea la Madrid

Tenismenele române s-au calificat în bloc la turneul din capitala Spaniei, o victorie importantă fiind obţinută şi în SUA.

Tenismenele române se simt excelent la ITF-ului de 50.000 de dolari de la Madrid (Spania), bifând o calificare în masă în faza optimilor de finală, informează site-ul federaţiei de specialitate. Irina Begu şi craioveanca Elena „Ema“ Bogdan au fost primele care au bifat victoriile în primul tur, miercuri seară fiind rândul Elorei Dabija, Mihaelei Buzărnescu şi Ralucăi Olaru să depăşească primul prag.
Venită din calificări, Elora Dabija a produs marea surpriză, eliminând-o pe principala favorită, italianca Anna Floris, cu 6-3, 7-5, viitoarea adversară fiindu-i, din păcate, Mihaela Buzărnescu, care a trecut de junioara Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), cu 6-4, 1-6, 6-1. Învingătoarea confruntării Dabija – Buzărnescu va juca în sferturi cu câştigătoarea partidei dintre Irina Begu şi Anna Giulia Remondina (Italia).
În tot acest timp, Raluca Olaru a dispus de Oxana Liubţova (Ucraina), cu 6-2, 7-6 (5), şi o va înfrunta pe Leticia Costas-Moreira (Spania).
Aseară, în optimi, Elena „Ema“ Bogdan urma să o întâlnească pe americanca Julia Cohen, a treia favorită la cucerirea trofeului din capitala Spaniei.
La dublu, Irina Begu şi Elena „Ema“ Bogdan, principalele favorite, s-au calificat în sferturi, graţie succesului cu 6-2, 6-4 în faţa cuplului Julia Babilon (Germania) / Paula Ormaechea (Argentina). Tot în sferturi au acces şi Elora Dabija şi partenera ei, Julia Cohen, în urma unei victorii în două seturi, scor 7-5, 6-1, în disputa cu favoritele numărul doi, Bianca Boto (Peru) / Cagla Buyukakcay (Turcia).

Gallovits a eliminat-o
pe Abigail Spears

Altă reprezentantă a României care a cunoscut succesul este Edina Gallovits, victoria fiind înregistrată la turneul ITF de 50.000 de dolari de la Kansas City (Missouri). Timişoreanca de 26 de ani (81 WTA) a dispus cu 1-6, 7-5, 6-2 de americanca Abigail Spears. Este a doua victorie a Edinei Gallovits în faţa reprezentantei gazdelor, după ce în urmă cu trei ani se impusese la Las Vegas, cu 3-6, 6-1, 6-1.
Din nefericire, olteanca Monica Niculescu şi israelianca Shahar Peer au pierdut duelul din turul doi al turneului WTA de la Beijing (China), dotat cu premii totale de 4,5 milioane de dolari. Cele două au fost depăşite cu 6-3, 6-4 de perechea favorită nr. 2, Katarina Srebotnik (Slovenia) / Kveta Peschke (Cehia).

Patru junioare intră
în „focuri“

Începând de astăzi şi până duminică, elita juniorilor europeni se va înfrunta la Masters-ul de la Napoli (Italia), pentru unul dintre cele mai prestigioase titluri Tennis Europe, circuit în care, în timpul anului, au concurat peste 10.000 de fete şi băieţi din cele 49 de ţări membre.
Inaugurat în 1996, Masters-ul reuneşte primii opt juniori de 14 şi 16 ani, care au obţinut cele mai bune rezultate în anul respectiv. Cei 32 de juniori participanţi în 2010 au câştigat în total, de-a lungul anului, 81 de titluri la simplu şi 58 la dublu în cadrul circuitului Tennis Europe.
În acest an, 18 ţări au reprezentanţi în competiţie, cele mai multe prezenţe venind din România şi Slovacia (câte patru). Irina Maria Bara este favorita principală la categoria 16 ani, în timp ce Ioana Ducu şi Cristina Ene s-au calificat de pe locurile trei, respectiv zece, iar Ilka Csoregi a fost a şasea în clasamentul vârstei de 14 ani.
Printre foştii campioni ai prestigioasei competiţii a juniorilor s-au numărat de-a lungul timpului Kim Clijsters, Tommy Robredo şi Rafael Nadal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS