27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRaţ e convins că învingem la Paris

Raţ e convins că învingem la Paris

Răzvan Raţ a dat dovadă de optimism la conferinţa de presă organizată la Mogoşoaia, în cantonamentul echipei naţionale. Fundaşul, legitimat la Şahtior Doneţk, a declarat că României nu îi va fi imposibil să se impună în meciul contra Franţei, programat sâmbătă, în preliminariile Campionatului European din 2012, având în vedere că formaţia Belarusului a câştigat pe „Stade de France“. „Va fi un meci foarte greu. Din punctul de vedere al presei e imposibil să-l câştigăm. Chiar dacă sunt critici, România are puterea să învingă la Paris. Depinde de noi, jucătorii, ce putem face pe teren. E clar că avem nevoie de victorie. Dacă va fi un egal, vom depinde şi de alte rezultate. Dacă Belarus a reuşit o victorie în Franţa, nici României nu îi este imposibil acest lucru. Important e să dăm noi mai mult decât în meciurile cu Albania şi Belarus. Belarus a putut să învingă în Franţa, dar a avut jumătate de ocazie cu noi“, a spus Raţ.
Întrebat ce i-ar trebui echipei naţionale ca să câştige meciul din Franţa, Raţ a răspuns: „Multă încredere, multă dăruire, să ştim exact ce avem de făcut pe teren, să prindem o zi bună şi puţin noroc. La echipa naţională este o presiune normală. Se cere mult de la ea şi nu are cum să nu fie tensiune, dar presiunea poate fi şi una pozitivă. E clar însă că presiunea este mai mare atunci când nu ai rezultate“.
Meciul Franţa-România va avea loc sâmbătă, de la ora 22.00, în grupa D de calificare la Euro 2012, şi va fi transmis în direct de Pro TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS