10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBute, ignorat de televiziunile române?

Bute, ignorat de televiziunile române?

Peste numai nouă zile, pugilistul român Lucian Bute îşi va apăra pentru a şasea oară centura la categoria supermijlocie, urmând să lupte împotriva americanului Jesse Brinkley, însă acest lucru nu pare să-i intereseze prea tare pe conducătorii posturilor TV din România. Conform onlinesport.ro, preţul drepturilor de televizare este mai mic decât altă dată, aproximativ 100.000 de euro, şi cu toate că importanţa duelului este imensă şi face cinste României, singurele televiziuni care s-au interesat de acest meci au fost TVR, Digi Sport şi Dolce Sport, însă nici una nu a făcut o ofertă concretă. Astfel, nu este exclus ca meciul lui Bute să nu poată fi vizionat şi în România, de un eventual succes al sportivului nostru urmând să se bucure doar românii din SUA, care prind postul ESPN. Lucian Bute, neînvins în cele 26 de meciuri disputate ca profesionist, a devenit campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, pe 19 octombrie 2007, când l-a învins pe deţinătorul de atunci al centurii, Alejandro Berrio, prin KO tehnic în runda a 11-a. De atunci, gălăţeanul şi-a apărat centura cu succes de cinci ori, în faţa lui William Joppy (KO tehnic în runda a 10-a), Librado Andrade (la puncte), Fulgencio Zuniga (KO tehnic în runda a 4-a), Librado Andrade (KO tehnic în runda a 4-a) şi Edison Miranda (KO tehnic în runda a 3-a).
Viitorul său adversar, Jesse Brinkley, a debutat la profesionişti în iulie 1997. De atunci, el a disputat 40 de meciuri, câştigând 35 (22 prin KO) şi fiind învins de cinci ori, de două ori prin KO.
În aceeaşi gală de pe 15 octombrie, de la „Centre Bell“ din Montreal (Canada), vor mai evolua alţi doi români: Ion Ionuţ, alias „Jo Jo Dan“, va lupta cu Andre Pablo Villafane, în timp ce Adrian „Rechinul“ Diaconu va urca în ring cu Omar Sheika.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII