12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSăndoi: Confruntarea cu Anglia e ca o finală

Săndoi: Confruntarea cu Anglia e ca o finală

Selecţionerul naţionalei de tineret susţine că întâlnirea cu britanicii este de importanţă majoră pentru România.

Naţionala de tineret a României a avut ghinion la tragerea la sorţi şi va trebui să înfrunte Anglia la barajul pentru calificarea la Campionatul European. Craioveanul Emil Săndoi, selecţionerul României Under 21, susţine că elevii săi trebuie să trateze meciurile cu selecţionata mică a Albionului ca pe o finală de campionat european.
„Întâlnim un adversar valoros, care la ultimele două turnee de campionat european a ajuns până în semifinale şi chiar în finală. Dubla noastră cu Rusia a demonstrat că suntem o echipă valoroasă, care îşi propune performanţă. Sper ca, până la primul meci, toţi jucătorii să fie valizi, dar e posibil să-l fi pierdut pe Liviu Ganea, care a evoluat în toate meciurile din această campanie de calificare. Trebuie să încercăm să obţinem un rezultat bun în Anglia, care să ne păstreze şanse reale de calificare. Trebuie să fim disciplinaţi, să nu facem greşeli individuale, să fim pregătiţi peste sută la sută, să tratăm meciul ca pe o semifinală sau chiar o finală de campionat european. Dacă ne calificăm, aceşti copii vor avea un cuvânt greu de spus în fotbalul românesc. Nu ştiu care este prima de calificare şi nici un jucător nu m-a întrebat asta, dar cu siguranţă calificarea ar fi recompensată“, a spus Săndoi.

Va avea parte de Torje

Selecţionerul a mai afirmat că se bucură pentru că mijlocaşul Gabriel Torje va juca pentru echipa de tineret. Mijlocaşul dinamovist a fost lăsat de Răzvan Lucescu să joace la tineret, cu toată că şi naţionala mare a României are un meci foarte important cu Franţa, sâmbătă: „Torje a revenit la echipa de tineret şi mă bucur pentru echipă, deşi fiecare jucător îşi doreşte să evolueze în prima reprezentativă. Pe Ioniţă nu l-am convocat, pentru că este suspendat în primul meci, iar la Köln a jucat extrem de puţin“.
La rândul său, Torje a declarat că ar fi vrut să joace şi la echipa de tineret, şi la prima reprezentativă: „Mi-aş fi dorit să joc şi la tineret, şi la prima echipă, dar probabil e cel mai bine că am ajuns la echipa de tineret. Dacă trecem de Anglia, merităm să ajungem în fazele superioare ale Campionatului European“.
Fundaşul Universităţii Craiova, Ştefan Bărboianu, consideră că urmează două meciuri foarte grele: „Am muncit foarte mult până acum şi trebuie să facem două jocuri foarte bune ca să avem o performanţă bună la naţionala de tineret. Pentru mine, aceste două meciuri sunt foarte importante, pentru că nu ştiu dacă am evoluat până acum la un asemenea nivel. Victor Piţurcă a venit şi a vorbit cu toţi jucătorii convocaţi de la Craiova la acest lot, ne-a încurajat şi ne-a zis să dăm totul pentru echipa naţională şi să câştigăm cele două meciuri“.
Meciul tur va avea loc vineri, în Anglia, pe arena Carrow Road din Norwich, iar returul este programat pe 12 octombrie, la Botoşani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU