Acasă Sport Alb-albaştrii, dezlănţuiţi

Alb-albaştrii, dezlănţuiţi

Universitatea – „U“ Cluj 3-0
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 17.000.
Au marcat: Dina (‘6), Iliev (‘11), Wobay (‘ 54).
U Craiova: Stanca – Dănănae, Găman, Iliev (‘74, Ciucă), Bărboianu – Dorel Stoica – Wobay, Prepeliţă, Gargorov, Mihai Costea (‘16, Gîngioveanu) – Dina (‘78, Stoianof). Manager: Victor Piţurcă.
U Cluj: Huţan – Buhuş, Munteanu, Cvirik, Unguruşan – Delgado, Balde (‘61, Păcurar), Adrian Ionescu, Boştină – Lemnaru (‘46, Piţ), Claudiu Niculescu (‘69, G. Tobă). Antrenor: Marian Pană.
Cartonaşe galbene: Iliev /Balde, Buhuş (2), Unguruşan, Cvirik.
Cartonaş roşu: Buhuş (‘65, cumul de două galbene).
Au arbitrat: M. Balaci – Ed. Dumitrescu, R. Ghinguleac.

Ştiinţa a obţinut a treia victorie sub mandatul lui Victor Piţurcă, la capătul unui meci în care „U“ Cluj n-a rezistat tăvălugului alb-albastru, oltenii făcând spectacol pe teren, iar suporterii – valuri în tribune.

În primul mandat al lui Piţurcă la Universitatea, pe 1 octombrie 1994, Ştiinţa lui Piţi învingea pe „U“ Cluj, scor 3-1 pentru olteni, meciul desfăşurându-se la Cluj. La 16 ani distanţă, Ştiinţa a revenit pe „Ion Oblemenco“ după victoria încântătoare de la Târgu Mureş, vremea a fost prielnică pentru fotbal, aşa că au fost create toate premisele unui meci interesant între două tradiţionale echipe „studenţeşti“. Acum a fost 3-0 pentru Ştiinţa lui Piţi şi în Craiova se vorbeşte deja de Europa League. Suporterii au venit şi vineri la meciul oltenilor. Presiunea cea mai mare a fost asupra lui Claudiu Niculescu, cel care a trădat culorile alb-albastre în vara lui 2001, plecând la Dinamo. Acum trăieşte a doua tinereţe la „U“ Cluj, fiind golgheterul ardelenilor, cu şase goluri marcate în nouă etape. „Respect Ştiinţa, dar vin s-o bat!“, declarase „Clau-gol“ înainte de partida de vineri, iar fanii Universităţii, cum ziceam, i-au pregătit un tratament special.
Meciul în sine a fost unul în care Piţurcă – Neagoe – Boldici au trimis în teren o echipă cu tentă ofensivă, iar asta s-a văzut chiar din start: Prepeliţă l-a remarcat pe portarul Huţan (‘5), iar în următoarele şase minute Craiova devine… furtunoasă, marcând două goluri! Dănănae a trimis în careu, iar Dina, de la aproape zece metri, l-a executat pe Huţan, 1-0 (‘6). Craiova este ca un tăvălug în faţa unei echipe anemice şi Iliev, din nouă metri, din întoarcere, a marcat fără probleme, 2-0 (‘11). Şi astfel, bulgarul Iliev, trei goluri înscrise în aceste zece etape, a devenit golgheterul oltenilor! Buhuş, fost jucător şi la Craiova, l-a faultat pe Mihai Costea şi acesta a fost obligat să părăsească terenul de joc sub privirile fratelui, Florin Costea aflându-se în tribuna fostului „Central“. Craiova a continuat să domine, dar tabela de marcaj nu s-a mai schimbat până la pauză.

Valuri ca pe vremurile glorioase ale Ştiinţei

Începutul celui de-al doilea mitan este tot cu Craiova la pupitru, iar Wobay, pe care antrenorul Marian Pană îl considera cel mai periculos jucător al oltenilor, înscrie al treilea gol al alb-albaştrilor. „Iulică“ i-a suflat un balon lui Cvirik şi, din şase metri, a trimis simplu în plasa nefericitului Huţan, 3-0 (‘54). Tribunele fac valuri ca pe vremurile glorioase ale „campioanei unei mari iubiri“, Victor Piţurcă se bucură ca un antrenor începător, finanţatorul Mititelu se felicită pentru transferul anului la Craiova – Piţi. În minutul 60, Boştină pune o talpă, dar centralul Balaci (Turnu Severin) nici măcar nu-l avertizează pe jucătorul Clujului?! Cu un sfert de oră înainte de finalul partidei, oaspeţii au rămas în zece oameni, agresivul Buhuş, pentru al doilea cartonaş galben, fiind eliminat (‘65). Finalul spectacolului de pe „Ion Oblemenco“ a adus Craiova tot peste „U“ Cluj, cu firave ieşiri în „decor“ ale clujenilor, mai dezmorţiţi de când au rămas în zece! Craiova a terminat învingătoare şi a ieşit în aplauze, „Alb-albaştrii, ole!“.
Cum campionatul se întrerupe, Universitatea Craiova va pleca luni spre Litoral, unde va efectua un cantonament de şase zile, după toate probabilităţile, la Mamaia, cartierul general fiind la stabilimentul REX.

Exit mobile version