Acasă Sport Să le luăm moţul!

Să le luăm moţul!

FCM Tg. Mureş – „U“ Craiova
Stadion „Trans – Sil“, astăzi, ora 16.00 (GSP TV).
Formaţii probabile:
FCM Târgu Mureş: Şteţca – D. Matei, C. Munteanu, Cordoş, Bălău – Popete, Fl. Dan, Onicaş, Fl. Stângă – Vasilache, C. Vancea. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
„U“ Craiova: R. Stanca – Dănănae, V. Găman, Iliev, Bărboianu – D. Stoica – Wobay, Prepeliţă, Dilevski, Gângioveanu – M. Costea. Antrenor: Victor Piţurcă.
Vor arbitra: Al. Tudor – A. Oniţă, S. Stoianov.

 

Universitatea înfruntă astăzi echipa lui Ioan Ovidiu Sabău, FCM Târgu Mureş, într-un meci în premieră în Liga I.

De la venirea lui Ioan Ovidiu Sabău, mureşenii au obţinut două victorii, 1-0 cu Gaz Metan Mediaş şi 2-1 cu CFR Cluj, sărind pe locul 10 în clasament. În schimb, Universitatea nu-şi găseşte încă liniştea. Înfrângerea fără drept de apel cu Pandurii (1-3) şi egalul de pe teren propriu cu Rapid (1-1) ţintuiesc Ştiinţa pe locurile retrogradabile, dar oficialii olteni dau asigurări că nu este vorba decât de o situaţie trecătoare. „Nu am emoţii prea mari cu Târgu Mureş, acum, când îl avem pe Piţurcă la echipă. Trebuie să ne îndeplinim obiectivul acestui meci şi să luăm trei puncte“, a spus Adrian Mititelu, patronul Ştiinţei. Piţi a anunţat şi el obiectivul Craiovei pentru partida de astăzi, mizând pe o victorie, prima în deplasare din acest sezon, care să redea încrederea jucătorilor olteni. „Sper să câştigăm! Nu mă gândesc decât la meciul de la Târgu Mureş. Pentru mine, în acest moment, doar el contează. Nu ne-am înspăimântat că au bătut pe CFR, la Cluj, nu avem de ce. Târgu Mureş este o echipă solidă, a venit acum şi un antrenor valoros, Sabău, pe care îl consider un foarte bun tehnician român, şi se schimbă şi la ei, din mers, lucrurile, la fel ca la noi“, a spus managerul grupării din Bănie. Craiova a plecat la Târgu Mureş cu o cursă charter, urmând să revină acasă imediat după meci.

Gazdele, optimiste

Gazdele traversează o perioadă foarte bună, după ce în campionat, etapa trecută, au învins pe terenul campioanei, CFR Cluj, şi şi-au propus alte trei puncte pentru meciul cu alb-albaştrii. „Mi-a plăcut foarte mult atitudinea lor, s-au autodepăşit în faţa unuia dintre cei mai grei adversari din campionat. Nu pot decât să-i felicit, să le mulţumesc pentru determinare şi rezultat. Sunt trei puncte mari, dar deocamdată nu am realizat nimic din ceea ce ne-am propus pentru acest an. Sunt şase puncte obţinute în două etape, dar suntem încă departe de ceea ce ne dorim. Contează cât de repede revenim cu picioarele pe pământ. Această victorie ne poate face şi mult rău. Tot ce am făcut bine azi se anulează dacă nu obţinem alte trei puncte din jocul cu Craiova“, a anunţat antrenorul Sabău imediat după meciul de la Cluj.
Mureşenii au trecut de FC Silvania (scor 1-0) în Cupa României şi, cu un moral foarte bun, atacă la victorie meciul de astăzi, „Moţul“ avertizându-şi însă elevii de dificultatea disputei cu juveţii: „Tot lotul este pregătit, în afara lui Didi, care nu s-a refăcut după accidentarea de la Cluj. Avem aceeaşi stare de spirit bună. Este un meci greu de campionat, cu o echipă, Craiova, cu un antrenor foarte bine pregătit. Cel mai important lucru pentru noi este să ne refacem din punct de vedere mental, deoarece după ultimele victorii poate interveni o relaxare. Am vorbit cu jucătorii şi sper ca fotbaliştii mai maturi din lot să reuşească să-i mobilizeze şi pe cei mai tineri. Indiferent de rezultatul care va fi la final, vreau să arate atitudine. Un joc nu este câştigat întotdeauna de echipa mai bună. Suporterii vreau să fie alături de noi, aşa cum au fost şi la jocul cu Gaz Metan. E impresionant să ai un asemenea public alături de tine“.

Exit mobile version