Acasă Sport „Găzarii“ i-au scos fotbalul din cap „Bătrânei doamne“

„Găzarii“ i-au scos fotbalul din cap „Bătrânei doamne“

GM CFR Craiova                  4
UTA Arad                               1
Stadion „Depou“, spectatori: 200.
Au marcat: Niţă ‘17, ‘42, Vigariu ‘25, Yuki ‘85 / Voiculeţ ’90+2.
GM CFR: M. Neagoe – Firoiu, R. Barbu (‘70, O. Nicola), Cruşoveanu, Buşu – I. Mitroi (‘80, Yuki), P. Irimescu, D. Rădoi, C. Niţă (‘54, M. Roman) – Vigariu, Boroiban. Antrenor: Ionel Gane.
UTA: Smaranda (‘64, R. Bodea) – Mihuţ, Pascariu, Pocuca, Al. Neagu – Năbădan, Calvin (‘46, Ignea), Purece, A. Diarra – Ţucudean (‘46, Capătă), Ad. Voiculeţ. Antrenor: Rolland Nagy.
Cartonaşe galbene: Cruşoveanu / Calvin, Mihuţ, Ignea.
Au arbitrat: Ad. Stănescu – N. Dobrică, A. Voicu.

 

Elevii lui „Jerry“ Gane au învins fără drept de apel pe UTA, formaţia arădeană neavând cu ce să-şi argumenteze dorinţa de promovare.

Istorie frumoasă, prezent dureros – aşa ar putea fi caracterizată formaţia arădenilor, UTA, care a plecat ieri cu un sac de goluri primite în „Depou“, Gaz Metan CFR câştigând cu 4-1 (3-0), la capătul unei evoluţii excelente.
Datori faţă de public şi conducere, „găzarii“ craioveni au luat cu asalt poarta lui Smaranda încă din debutul partidei, Vigariu (‘3) şi Boroiban (‘14, ‘16) irosind două bune oportunităţi de a marca. Cel care a deschis scorul a fost însă Cătălin Niţă. Mijlocaşul de 24 de ani a şutat puternic din marginea careului mare, mingea a şters un fundaş al oaspeţilor şi s-a oprit în colţul din stânga (‘17). După doar un minut, Boroiban a fost aproape de a majora diferenţa, prinzând un şut bun, din alergare, de la 18 metri, însă mingea a ocolit pentru puţin vinclul porţii. Îndemnaţi la luptă de cei 20 de suporteri arădeni, elevii lui Rolland Nagy au fost foarte aproape de egalare în minutul 21, când Năbădan a şutat puternic, cu mult efect, la colţul lung, Mihai Neagoe fiind salvat de bara din dreapta sa. Aceasta a fost singura ocazie din prima repriză a „Bătrânei doamne“, care s-a văzut îngenuncheată din nou în minutul 25, după o combinaţie frumoasă între Mitroi, Paul Irimescu şi Boroiban, ultimul pasând pentru Vigariu, al cărui şut din 16 metri l-a lăsat spectator pe Smaranda.
După alte câteva acţiuni ofensive, craiovenii au marcat din nou, Niţă bifând „dubla“ după trei driblinguri reuşite şi un şut bine plasat la colţul lung (‘42), gol care le-a turnat şi mai mult „plumb“ în picioare arădenilor.

Yuki a spart gheaţa

La reluare, elevii lui „Jerry“ Gane s-au mai relaxat puţin, ratând cu nonşalanţă multe ocazii şi exasperându-l pe tehnicianul oaspeţilor, Rolland Nagy. Vigariu şi-a dorit foarte mult să-l copieze pe Niţă şi să marcheze cel de-al doilea gol, însă fără sorţi de izbândă. Prima dată a şutat puţin peste (‘48), iar la cea de-a doua şansă s-a opus Smaranda, cu preţul unei accidentări (‘59), portarul arădean părăsind terenul în minutul 64, în ciuda tuturor eforturilor făcute de el şi de medici. Introdus pe teren în minutul 80, Yuki Nakamura a revigorat atacul craiovenilor, reuşind să înscrie pentru prima dată în acest sezon, după o cursă de 20 de metri, finalizată cu un şut violent la colţul lung, imparabil pentru puştiul de 17 ani din poarta oaspeţilor, Roberto Bodea (‘85). Când lucrurile păreau clare, UTA a reuşit să înscrie golul de onoare, Voiculeţ reluând nemarcat din 7-8 metri, în ciuda eforturilor portarului Mihai Neagoe, care a făcut din nou un joc excelent (’90+2).
La finalul partidei, „Jerry“ Gane s-a declarat mulţumit: „Am jucat cu aceeaşi răutate pozitivă de anul trecut, am avut acelaşi spirit de luptă şi s-a văzut asta, am obţinut o victorie foarte frumoasă. Forţa grupului a fost extraordinară astăzi (ieri – n.r), apreciez întreaga echipă, pentru că s-a dăruit exemplat. Sper să jucăm la fel de bine şi în meciul viitor, cu FC Argeş, pentru că trebuie să strângem puncte şi de afară“.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version