17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie cu CSU Sibiu

Victorie cu CSU Sibiu

După două eşecuri, în deplasare, pe terenul campioanei CSU Asesoft Ploieşti, scor 77-68, şi cu Steaua Turabo Bucureşti (scor 82-57), baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au obţinut, sâmbătă seară, pe teren propriu, o victorie de moral, în faţa uneia dintre echipele puternice din campionat, CSU Atlassib Sibiu, scor 58-57 (11-15, 14-10, 10-21, 23-11). Formaţia din Bănie a avut o evoluţie bună, care l-a mulţumit şi pe tehnicianul Adrian Budurean. „A fost o victorie muncită. Am făcut un joc bun în defensivă, dar am ratat mult. O partidă foarte utilă de pregătire, în compania unui adversar puternic, o formaţie valoroasă din campionatul românesc. În mare sunt mulţumit de prestaţia tuturor jucătorilor care au intrat în teren, aceştia arătând că avem potenţial“, a declarat Budurean după încheierea partidei.
Antrenorul SCM-U Craiova a mizat în partida cu Sibiu pe următorii jucători: Kenet Simms (19 puncte), Ronell Wooten (14), Casey Wohleb (12), Ionuţ Albu (4), Ionel Dodoc (3), Elvis Lăpădat (2), Adrian Filovic (1) şi Iulian Corneanu.
La partidă a asistat şi pivotul american Menelik Barbary, care măsoară 2,08 metri şi cântăreşte 109 kilograme. Menelik (27 de ani) a evoluat acum două sezoane la formaţia sibiană, dar sâmbătă a stat în spatele băncii de rezervă a craiovenilor şi sunt şanse mari să fie transferat la formaţia SCM-U, pe un post pe care antrenorul Budurean nu avea soluţii. Miercuri, baschetbaliştii craioveni vor disputa primul meci oficial din noul sezon, în cadrul turului întâi al Cupei României. Oltenii vor întâlni în deplasare pe BC Miercurea Ciuc, returul fiind programat pe 28 septembrie, în Bănie.

Fetele lui Manea, pe val

Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova a înregistrat succese clare în primele două amicale din presezon, ambele cu CSM Oradea, disputate în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. În primul joc, care a avut loc joi seară, baschetbalistele craiovene, antrenate de soţii Liviu şi Daniela Manea, s-au impus cu scorul de 80-60, americanca Lydia Whitehead fiind principala marcatoare, cu 20 de reuşite. În partida a doua, desfăşurată sâmbătă dimineaţă, tot în Bănie, oltencele au câştigat şi mai categoric, scor 88-59 (23-13, 20-10, 26-15, 19-21). Cea mai bună marcatoare pentru SCM-CSS în acest joc a fost Eniko Tarţa (20 puncte), urmată de Janina Simionca (17), Lydia Whitehead (14), Adelina Ştefan (13), Anca Şipoş (10), Laura Lungu (6), Andreea Gligă (2), Elena Dragotă (3) şi Roxana Constantinescu (2). Aseară, după închiderea ediţiei, elevele lui Manea au susţinut al treilea meci de verificare, în compania formaţiei BCT Alexandria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII