12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUna caldă, una rece

Una caldă, una rece

Echipa Pandurii Târgu Jiu nu a fost capabilă să lege două rezultate pozitive, pierzând vineri lamentabil pe terenul nou-promovatei Victoria Brăneşti, scor 2-0.

Trupa lui Ionuţ Badea este singura echipă din Liga I, alături de Sportul Studenţesc, o nou-promovată, care nu a reuşit să obţină vreun punct în deplasare în acest sezon. Mai mult, Pandurii este o maşină de încasat goluri pe teren străin, având în patru jocuri un golaveraj de 1-9. În condiţiile în care gorjenii nu sunt nici acasă vreo forţă, adunând şase puncte în patru jocuri, Pandurii rămâne ţintuită în subsolul clasamentului. Victoria cu Craiova a dat impresia că fotbaliştii lui Badea s-au descătuşat, dar jocul de la Buzău a readus mediocritatea în evoluţia oltenilor. Tehnicianul Ionuţ Badea are şi el partea sa de vină în alcătuirea formaţiei, lipsa lui Menassel încercând să fie suplinită printr-o serie de improvizaţii şi nu cu un jucător de profil din lot. În loc să-i dea credit lui Murgan sau Nistor şi să păstreze cuplul Chiricheş – Pintilii în centrul apărării, Badea a făcut trei permutări în unsprezecele de start. L-a scos din centrul apărării pe Pintilii, l-a trecut pe Chiricheş fundaş central stânga, iar Viera a revenit ca fundaş central dreapta. Fazele fixe rămân punctul slab al pandurilor, care sunt taxaţi aproape meci de meci. Noul introdus Viera, chiar dacă are talie, nu domină spaţiul aerian din propriul careu, făcându-se vinovat împreună cu Grecu pentru reuşita lui Marincău. Grecu şi-a mai trecut în cont o gafă, permiţându-i lui Dorinel Popa să centreze pentru golul doi. Pandurii au fost pedepsiţi de Victoria Brăneşti pentru antifotbalul prestat şi chiar dacă a dominat finalul a făcut-o neconcludent. Adrian Iordache putea relansa jocul, însă, după ce a driblat portarul a fost deposedat în faţa porţii goale. Şutul lui Brata, respins de Stoicescu, a rămas singurul pe spaţiul porţii adverse, prea puţin pentru un rezultat onorabil.

Terenul ar fi fost de vină

Corecţia severă administrată pandurilor de o contracandidată la retrogradare, prin rezultat, dar, mai ales, prin joc, a fost pusă, parţial, de tehnicianul Ionuţ Badea pe starea proastă a terenului de parcă Pandurii Târgu Jiu ar fi demonstrat în acest sezon că este superioară tehnic celor din Brăneşti. „Mi-am pus mari speranţe în această partidă. Voiam să legăm două victorii, după cea cu Universitatea Craiova. Au fost două momente psihologice pe care nu le-am gestionat bine. Am avut şansa să reintrăm în joc la ocazia lui Iordache, iar apoi am arătat prea puţin fotbal până la final. Cred că şi starea terenului a egalizat valoric cele două echipe“, a declarat Ionuţ Badea după meci. Mai realist, Ilie Stan s-a declarat mulţumit de rezultat, nu şi de joc. „Sunt fericit pentru cele trei puncte şi parţial mulţumit de joc. Sunt trei puncte extrem de importante în lupta din zona retrogradării. Din păcate, suferim în continuare pe ultimii 30 de metri. Oricum, am dominat categoric. Ei nu au avut nici o ocazie clară de gol. Eu am zis că uşor-uşor echipa va creşte şi vor începe să vină şi rezultatele. Moralul echipei sunt sigur că va fi acum altul“, a declarat Ilie Stan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII