24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, din nou în Grupa Mondială

România, din nou în Grupa Mondială

Echipa României de Cupă Davis a trecut la pas de Ecuador şi a revenit în elita tenisului mondial.

Cele două victorii înregistrate în prima zi a confruntării cu Ecuadorul, din barajul pentru accederea în Grupa Mondială, le-au dat mare încredere tenismenilor români, care au obţinut punctul decisiv sâmbătă, în jocul de dublu. Revenirea în elita tenisului mondial s-a datorat în mare parte lui Horia Tecău şi Victor Hănescu, după ce aceştia s-au impus cu 6-2, 6-2, 6-2 în faţa perechii Giovanni Lapentti / Ivan Endara, ducând scorul la 3-0. Cum totul era jucat încă de sâmbătă, în jocurile de ieri Victor Crivoi a obţinut un succes facil în faţa lui Giovanni Lapentti, în doar două seturi, scor 6-2, 6-4, iar Adrian Ungur şi-a „permis“ să pecetluiască soarta partidei la scorul de 5-0, câştigând cu 6-3, 6-4 duelul cu Emilio Gomez. Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, s-a declarat foarte mulţumit de modul în care au decurs ostilităţile de la Centrul Naţional de Tenis, punctând faptul că valoarea şi-a spus cuvântul. „Băieţii au jucat foarte bine. Am avut şi şansă că nu a jucat Nicolas Lapentti la dublu, dar uneori este nevoie şi de şansă pentru a reuşi. Eu am fost destul de relaxat. Era vizibilă diferenţa de valoare. Acum trebuie să facem surprize cu favoritele din Grupa Mondială. Ne bucurăm pentru această victorie şi că suntem iar între primele 16 ţări“, a spus „Cneazul“, pentru Mediafax.
Andrei Pavel şi-ar dori să aibă o echipă doar pentru dublu şi să nu mai fie nevoit să-l folosească pe Victor Hănescu. „Ar fi extraordinar să am o echipă separată de dublu. Din păcate, Florin Mergea nu a făcut saltul, iar diferenţa faţă de Horia Tecău este mare. Totuşi, Victor Hănescu joacă extraordinar la dublu şi se înţelege foarte bine cu Horia. Dacă am avea echipă precum cea din SUA, mi-ar fi mai uşor să aleg jucătorii, dar aşa nu avem decât câţiva“, a adăugat Pavel.

„Am revenit unde
ne este locul“

Cel mai bun jucător român în prezent, Victor Hănescu, a afirmat că este normală victoria cu Ecuadorul, menţionând că România a revenit acolo unde îi este locul, adică printre cele mai bune 16 echipe de Cupa Davis din lume. „Ne doream să terminăm repede meciul şi să intrăm în Grupa Mondială, unde trebuie să stea România. Mulţi n-au avut încredere în această echipă tânără a noastră, dar toţi cei din spatele nostru au făcut o treabă extraordinară pentru a obţine această calificare“, a spus Hănescu la TVR, recunoscând că România va avea viaţă grea în Grupa Mondială: „Trebuie să fim realişti. Nu va fi uşor. Eu sunt pe locul 50 şi dacă joc împotriva unui jucător din top 20 sau pe ciment îmi va fi mult mai greu. Acolo sunt cei mai buni din lume. Acolo nu mai este Ecuador, nu mai este nici Ucraina“.
Victor Hănescu a precizat că a decis de comun acord cu antrenorul Firicel Tomai să încheie colaborarea, neexcluzând ideea de a fi pregătit de Andrei Pavel. „Am rămas fără antrenor, l-am pierdut pe drum. Am decis să mergem pe drumuri diferite, mai ales că Firicel mi-a spus că nu mai are ce să mă înveţe. El a decis să meargă doar cu Simona Halep, să o ajute să urce în clasament. În acest moment al carierei mele mă ajută mai mult un fizioterapeut, iar dacă voi avea nevoie de un antrenor pentru câteva săptămâni pe an, atunci îmi voi angaja unul. Andrei Pavel sau Gabriel Trifu pot fi o soluţie ca antrenor“, a afirmat Hănescu, moment în care Andrei Pavel i-a transmis că „nevasta este antrenorul cel mai bun“.
Tragerea la sorţi pentru Grupa Mondială 2011 a Cupei Davis va avea loc miercuri, la ora 13.30, la Bruxelles. România nu va figura printre capii de serie, potenţialii adversari fiind: Spania (acasă), Franţa (deplasare), Cehia (acasă), Argentina (deplasare), Rusia (deplasare), Serbia (acasă). Celelalte două posibile adversare vor fi stabilite în funcţie de rezultatele finale ale întâlnirilor din play-off.

Cupa Davis
Iată rezultatele înregistrate în meciul România – Ecuador: Victor Hănescu – Ivan Endara 6-2, 6-2, 6-2; Adrian Ungur – Giovanni Lapentti 6-7, 4-6, 6-3, 6-4, 6-1; Victor Hănescu / Horia Tecău – Giovanni Lapentti / Ivan Endara 6-2, 6-2, 6-2; Victor Crivoi – Giovanni Lapentti 6-2, 6-4; Adrian Ungur – Emilio Gomez 6-3, 6-4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS