17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCrăciunescu Jr. când vrea să fluiere... fluieră!

Crăciunescu Jr. când vrea să fluiere… fluieră!

Ştiinţa, cu un om în plus aproape o repriză, nu a reuşit să se impună în faţa Rapidului, dar rezultatul final al derbiului a fost influenţat şi de câteva decizii controversate ale arbitrului Teo Crăciunescu, printre care un penalti acordat împotriva Craiovei.

Tribunele lui „Ion Oblemenco“ au fost pline, ca pe vremurile bune ale Ştiinţei, suporterii alb-albaştrilor fiind vineri cu adevărat al „12-lea“ jucător al trupei lui Victor Piţurcă, antrenorul care a trăit la intensitate maximă derbiul cu echipa tenace din Giuleşti. „Piţi“ i-a avut alături, pe lângă cei aproape 20.000 de fani, şi pe toţi membrii familiei, veniţi din Capitală pentru acest meci, soţia Maria şi fiica sa, Claudia, dar care nu au fost la stadion. Din motive de sănătate apărute în preziua derbiului, Alex Piţurcă n-a fost inclus pe lista de meci.  
Meciul s-a văzut, comentariile continuă, subiectul principal al acestora fiind, pe lângă forma modestă a unor jucători olteni (ce se întâmplă cu Mihai Costea şi Dănănae, de exemplu?) şi erorile de arbitraj ale brigăzii cavalerilor în negru, în speţă ale centralului Teodor Crăciunescu. Reamintim, era minutul 49 când Găman, care-l tatona pe Herea, a căzut ca secerat la pământ, sângerându-i buza inferioară, ca urmare a unui cot aplicat de rapidist. Cu oarecare întârziere, Crăciunescu i-a arătat lui Herea cartonaşul roşu, fază care a aruncat în aer banca tehnică a Rapidului.
„1948 – s-a născut Ştiinţa, 1983 – am făcut istorie, 2010 – legenda continuă…“, au fost mesajele de pe bannerele galeriei gazdelor, fanii continuând să creadă în renaşterea Universităţii, dar… mai e până departe.

„Piţi“, în genunchi

Cu un om în plus, Universitatea părea că va găsi cheia succesului, mai ales după ce Wobay a marcat un gol de clasă, un eurogol, 1-0. Cu toate aceste două avantaje ale gazdelor – un om în plus şi 1-0 -, Rapidul nu s-a pierdut cu firea, dar egalarea a venit ca urmare a unei erori de arbitraj: Crăciunescu a acordat aiurea un penalti la un contact al lui Dănănae cu Cassio în care craioveanul a lovit mingea şi nu jucătorul, dar rapidistul a căzut. Marius Constantin a transformat lovitura de la 11 metri, 1-1.
Era minutul 63, adică timp ar mai fi fost pentru ca Universitatea să profite de avantajul omului în plus şi să „mişte“ tabela de marcaj, dar cea mai mare ocazie o avut-o Rapidul: Spadacio a şutat înspre viclu, dar portarul Stanca a scos salvator în corner, printr-o intervenţie spectaculoasă. Craiova a avut câteva oportunităţi de a marca în min. 80 (prin Wobay) şi min. 81 (prin Gargorov), ultimul reluând nemarcat, din interiorul careului mic, peste poartă, moment în care Victor Piţurcă a îngenuncheat pe pista stadionului, „prăbuşit“ de neşansa elevilor săi!

Neagoe: Meritam mai mult

La conferinţa de presă, antrenorul Eugen Neagoe a spus că arbitrul a influenţat rezultatul derbiului. „Rapid nu şi-a creat ocazii. Nu cred că putea să ne egaleze dacă nu intervenea arbitrul să dea penalti la Cassio. Păcat de munca băieţilor, de oamenii care au venit la meci, meritam mai mult. Am avut jocul la discreţie, a intervenit acea fază şi nu am mai putut să trecem de acel moment chiar dacă am făcut toate eforturile. Când Rapid nu poate să înscrie, intervine arbitrul? Un meci durează 93 de minute, toate deciziile care s-au luat au fost contra noastră. Nici pe Herea nu îl elimina dacă nu îl vedea pe Găman cu sânge pe faţă, deşi faultul s-a petrecut chiar în faţa lui. Trebuie să mergem mai departe, să ne pregătim mai bine, să marcăm mai multe goluri decât adversarul“, a afirmat „Geană“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII