16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii, porumbeii păcii

Alb-albaştrii, porumbeii păcii

„U“ Craiova – Rapid 1-1
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 20.000.
Au marcat: Wobay ‘54 / M. Constantin ‘63 (penalti).
„U“ Craiova: Stanca – Dănănae, V. Găman, Iliev (‘60, Ciucă), Bărboianu – Dilevski (‘70, Gargorov) – Wobay, Prepeliţă, D. Stoica, M. Costea (‘87, M. Roman) – Dina. Antrenor: Victor Piţurcă.
Rapid: Bornescu – Rui Duarte, M. Antonio, M. Constantin, Bozovic – M. Roman, Spadacio (‘78, S. Frunză), N. Grigore, Cesinha (‘58, S. Sburlea) – Herea, Cassio (‘70, Glauber). Antrenor: Marius Şumudică.
Cartonaşe galbene: Prepeliţă, Wobay / Bozovici.
Cartonaş roşu: Herea ‘50.
Au arbitrat: T. Crăciunescu – I. Popa şi S. Gheorghe.

La începutul meciului, pe „Ion Oblemenco“ au fost lansaţi porumbei albi, iar Ştiinţa a fost cea care a deschis scorul şi a jucat aproape o repriză în superioritate numerică, însă nu a reuşit să învingă, împărţind punctele cu adversarul.

Trei schimbări a făcut Victor Piţurcă în partida cu Rapidul: l-a titularizat în poartă pe Răzvan Stanca, l-a trimis pe Bărboianu în flancul stâng al apărării, în locul lui Mădălin Ciucă, şi l-a folosit pe Dina vârf împins. Apoi, în locul costumului elegant a preferat ţinuta sport, îmbrăcând treningul alb-albastru în speranţa că-i va aduce mai mult noroc în bătălia cu giuleştenii. La meci au asistat aproape 20.000 de spectatori, printre care şi 300 de rapidişti, atmosfera fiind una de mare derbi. La începutul partidei, fanii craioveni de la tribuna a doua au dat drumul la mai mulţi porumbei albi, care aveau legate la picioare panglici albastre. Apoi, ultraşii olteni au afişat un banner cu mesajul „300 de euro la expulzare, aveţi bani de deplasare“. În teren, cele două echipe s-au anihilat reciproc şi, deşi meciul a avut nerv, ocaziile de poartă au întârziat să apară. Prima a aparţinut craiovenilor, la centrarea lui Dorel Stoica din minutul 15, când Bornescu a ieşit pe sub minge, dar Dina a ratat lovitura de cap, surprins şi el de indecizia portarului giuleştean. Rapidul a avut prima ocazie de gol în minutul 24, când Cesinha a trimis puţin peste poartă. Finalul primei reprize a aparţinut oaspeţilor, Răzvan Stanca fiind pus în dificultate de Spadacio (‘38) şi Herea (‘41).
În debutul reprizei secunde, oaspeţii au rămas în zece jucători, după ce Herea (‘49) a fost eliminat pentru un cot în gură aplicat lui Valerică Găman. Stadionul a „explodat“ cinci minute mai târziu, când Wobay a transformat impecabil o lovitură liberă de la 20 de metri. Sărbătoarea juveţilor a fost stopată de arbitrul Teo Crăciunescu. Acesta a arătat uşor punctul cu var la un duel dintre Dănănae şi Cassio, iar Marius Constantin a transformat, restabilind egalitatea. Ştiinţa nu a reuşit până la final să revină în avantaj pe tabela de marcaj, deşi a dominat, lipsa de luciditate şi imprecizia atacanţilor craioveni privând Universitatea de o victorie mult aşteptată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

51 COMENTARII