13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu Jr. reaprinde conflictul cu Mutu

Lucescu Jr. reaprinde conflictul cu Mutu

Invitat marţi seară la emisiunea „Naşul“ de pe B1 TV, selecţionerul l-a atacat din nou pe Mutu, afirmând că acesta face declaraţii imature.

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Răzvan Lucescu, a fost invitat marţi seară la emisiunea „Naşul“ de pe B1 TV pentru a-şi expune concluziile după startul ratat din preliminariile Euro 2012. Lucescu Jr. s-a folosit de acest prilej pentru a-l ataca din nou pe Adrian Mutu, demonstrând astfel că încă nu l-a iertat pe jucătorul Fiorentinei după conflictul pe care l-a avut cu acesta în zilele care au urmat eşecului ruşinos de la Belgrad, cu Serbia, când naţionala tricoloră a fost învinsă cu 5-0 în preliminariile CM 2010. Selecţionerul susţine că Mutu face declaraţii imature şi, atâta timp cât acesta este suspendat, nu merită să vorbească despre el.
„Mutu, dacă ar fi învăţat ceva din tot ceea ce i s-a întâmplat în viaţă, ar fi spus: «Eu sunt suspendat, mă pregătesc, iar când îmi va expira suspendarea şi voi începe să joc la club, mă voi gândi să revin şi la echipa naţională». Dacă ar fi spus asta, Mutu ar fi dat dovadă de maturitate. Mutu e suspendat, nu era cazul să vorbim despre el“, a spus selecţionerul, care a adăugat că atacantul de 32 de ani a întreţinut o stare tensionată în jurul naţionalei după ce a fost suspendat nouă luni în „cazul Sibutramina“.
Atacul lui Lucescu Jr. este fără sens deoarece, după „dubla“ naţionalei cu Albania şi cu Belarus, Mutu a declarat exact ceea ce selecţionerul susţine că ar fi dorit să audă de la atacantul Fiorentinei. „Mi-e dor de România. După ce îmi va expira suspendarea, dacă voi fi convocat, voi veni la naţională cu cea mai mare plăcere“, a menţionat „Briliantul“.
Răzvan Lucescu pare să nu fi auzit această declaraţie a lui Adrian Mutu sau poate că a ignorat-o tocmai pentru că nu doreşte să-l reconvoace la naţională pe atacantul Fiorentinei.

„Plec dacă nu ne calificăm“

Cele două remize, 1-1, la Piatra Neamţ, cu Albania, şi 0-0, în deplasare, cu Belarus, le-au dat apă la moară celor care consideră că Lucescu Jr. nu are calităţile necesare pentru a conduce prima noastră reprezentativă. Selecţionerul se apără invocând calitatea slabă a fotbalului românesc şi îi îndeamnă pe suporterii tricolorilor să accepte această realitate. „Noi nu acceptăm realitatea, că nu mai avem fotbalul pe care îl aveam în trecut. În aceste condiţii, încercăm să construim, iar obiectivul meu este acela de a ne califica la Euro 2012. Mi s-a pus acest obiectiv când am discutat cu Ionuţ Lupescu. Dacă nu ne calificăm, voi pleca. E clar că nu avem scuze în ceea ce priveşte rezultatele. Ar fi fost normal să câştigăm contra Albaniei, urmat de un egal sau o victorie în Belarus. Jucătorii care au intrat contra Albaniei au dorit să câştige, au dat tot ce au putut. Am început meciul foarte bine, am avut în secunda 30 o ocazie importantă, dar nu am reuşit să înscriem“, a spus Răzvan Lucescu.

„Suntem un popor cu probleme psihologice“

Pentru a-şi motiva eşecurile, Răzvan Lucescu susţine că are probleme cu mentalitatea jucătorilor români, care, ca şi poporul din care fac parte, sunt labili psihic.
„Vina mea e că nu am reuşit să le insuflu jucătorilor o stare de linişte, care să le permită să fie lucizi şi să concretizeze ocaziile avute. Suntem un popor labil, cu probleme psihologice“, a spus selecţionerul.
Lucescu Jr. a admis că a greşit atunci când i-a dat lui George Florescu tricoul cu numărul 10, considerând că astfel a pus o presiune prea mare pe mijlocaş.
„E greşeala mea, în totalitate, că Florescu a jucat cu numărul 10 în meciurile cu Albania şi cu Belarus. Data viitoare o să i-l dau lui Tamaş sau altui jucător, pentru a nu mai exista discuţii. Înainte să-l criticăm pe Florescu, trebuie să vedem dacă avem ce pune în loc. Adrian Cristea nu are legătură cu postul de mijlocaş central“, a explicat selecţionerul tricolorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII