10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCârţu îşi testează profesionalismul în Liga Campionilor

Cârţu îşi testează profesionalismul în Liga Campionilor

Antrenorul craiovean l-a înlocuit luni pe italianul Andrea Mandorlini pe banca formaţiei CFR Cluj, iar în această seară îşi va conduce noua echipă în meciul cu FC Basel, din prima etapă a fazei grupelor celei mai importante competiţii fotbalistice europene intercluburi.

CFR Cluj, singura reprezentantă a României în faza grupelor Ligii Campionilor, ediţia 2010/2011, pleacă în
cursa europeană cu un nou antrenor la cârmă, craioveanul Sorin Cârţu, care l-a înlocuit luni pe italianul Andrea Mandorlini. Feroviarii vor evolua într-o grupă din care mai fac parte Bayern München, AS Roma şi FC Basel. Tehnicianul oltean şi-a propus să depăşească pragul de patru puncte obţinute în Liga Campionilor în urmă cu doi ani de formaţia condusă pe atunci de italianul Maurizio Trombetta. CFR debutează în Grupa E astăzi, în partida de pe teren propriu cu FC Basel. Acest meci, care va începe la ora 21.45, va fi arbitrat de irlandezul Alan Kelly. Sorin Cârţu susţine că încă de la această partidă va schimba sistemul de joc al echipei ardelene, din 4-3-3 în 4-4-2. „Caracteristicile jucătorilor de la CFR propun aşezarea într-un sistem 4-4-2. E şi modulul pe care l-am folosit cam pe la toate echipele pe care le-am antrenat. Chiar de la meciul cu Basel putem vedea noua concepţie de joc, dar este dificil şi riscant de făcut acest lucru în jocurile oficiale“, a precizat tehnicianul oltean.
În cealaltă partidă din prima etapă a Grupei E, Bayern München va prima acasă replica vicecampioanei Italiei, AS Roma, dispută care va fi arbitrată de francezul Stephane Lannoy. Tehnicianul oaspeţilor, Claudiu Ranieri, are mari probleme de lot, cinci dintre jucătorii săi fiind accidentaţi. Este vorba despre Rodrigo Taddei, Mirko Vucinic, Philippe Mexes, John Arne Riise şi Paolo Castellini. Singura veste bună pentru Ranieri este că atacantul brazilian Adriano este din nou apt de joc, el refăcându-se după accidentarea la coapsă pe care a suferit-o în urmă cu trei săptămâni.

Hapal aşteaptă
confruntarea cu Ancelotti

Campioana Slovaciei, MSK Zilina, este la prima sa apariţie în faza Grupelor Ligii Campionilor. Slovacii vor avea un meci greu încă de la debut, urmând să primească astăzi, pe teren propriu, pe una dintre pretendentele la trofeu, Chelsea Londra, dispută care va fi arbitrată de olandezul Bjorn Kuipers. Tehnicianul lui Zilina, Pavel Hapal, susţine că abia aşteaptă să se dueleze cu omologul său de pe banca lui Chelsea, Carlo Ancelotti. „Ancelotti este un mare antrenor şi pregăteşte una dintre cele mai bune echipe din lume. Este o mare provocare pentru mine, iar eu sunt foarte nerăbdător să-l înfrunt. Ne vom vinde scump pielea. Vrem să practicăm un fotbal de calitate pentru a-i mulţumi pe suporterii noştri. Ne dorim cel puţin un punct din meciul cu Chelsea. Curajul şi agresivitatea sunt punctele noastre forte şi sper să ni le punem în valoare“, a spus Hapal.
Tot în Grupa F se va juca astăzi, pe „Stade Velodrome“, şi partida dintre Olympique Marseille şi Spartak Moscova, care va fi arbitrată de germanul Florian Meyer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII