10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu, şi la CFR Cluj, şi la gorjeni

Cîrţu, şi la CFR Cluj, şi la gorjeni

Tehnicianul Sorin Cîrţu a semnat ieri cu CFR Cluj un contract valabil doi ani, dar, ca să stea pe banca echipei campioane, „Sorinaccio“ trebuie să-şi rezilieze înţelegerea cu gruparea gorjeană.

Sorin Cîrţu a antrenat Pandurii Târgu Jiu sezonul trecut, însă cu două etape înainte de final a fost suspendat de club, echipa fiind pregătită de secundul Florin Bejinariu. Cele două părţi nu au ajuns la un acord în privinţa rezilierii înţelegerii nici până în prezent, iar „Sorinaccio“ s-a adresat comisiilor LPF pentru a-şi recupera drepturile salariale restante, inclusiv o primă pentru menţinerea în Liga I, deşi echipa retrogradase, cazul fiind pe rol. „Locul 15 s-a dovedit eligibil. Pandurii a rămas în Liga I şi trebuie să plătească prima pentru îndeplinirea obiectivului. Dacă mi se va da dreptate, Pandurii va trebui să plătească în jur de 150.000 de euro“, a motivat Cîrţu cererea sa. Clubul Pandurii nu a fost de acord cu solicitatea exagerată a tehnicianului şi l-a acţionat în instanţele LPF pe tehnician, cerând conexarea celor două dosare. Gruparea gorjeană este de acord să-i plătească salariile restante în cuantum de 15.000 de euro, nu şi primele aberante solicitate de Cîrţu. „Nu ştiu nimic din ce s-a hotărât, poate ştiu cei de la Pandurii mai bine. Că domnul ăsta, Condescu, le ştie pe toate, e şi avocat, şi expert în legislaţie, în codul muncii!“, a reacţionat Cîrţu de curând.

Cîrţu vrea respect

În condiţiile în care a semnat cu CFR Cluj, Sorin Cîrţu se vede obligat să ajungă la o înţelegere cu clubul Pandurii pentru rezilierea contractului cât mai rapid,
altfel nu va putea conduce gruparea campioană de pe banca tehnică. Marin Condescu nu-i pune piedici tehnicianului. „Îl las să aibă succes acolo şi îi doresc baftă, să-şi arate valoarea ducând echipa CFR Cluj cât mai sus în toate competiţiile“, a spus Condescu.
Colaboratorii lui Cîrţu, Silviu Lung şi Mircea Irimescu, au cale liberă spre Cluj, cei doi reziliindu-şi înţelegerile cu Pandurii Târgu Jiu. Nici Sorin Cîrţu nu pare să-şi mai facă griji din cauza pandurilor, ieri fiind deja prezentat ca antrenor al CFR-ului. „E un moment pe care şi-l doreşte fiecare antrenor, să fie în Champions League. În cariera mea, am mai avut astfel de momente, dar postura de aici şi-o doreşte orice antrenor profesionist. Jucătorii sunt plătiţi de club, trebuie să-şi respecte antrenorul. Dacă miercuri voi alege 11 jucători nu înseamnă că aceia vor fi titulari mereu. Îmi pare rău că sunt anumiţi jucători care nu pot fi folosiţi în Ligă. Vorbesc bine italiana, franceza, engleza, dar nu portugheza. Pot să mă înţeleg cu jucătorii. Să facem opt puncte în grupe este un ţel pe care mulţi l-ar vrea. Dorim să-i depăşim pe cei de la Urziceni! E şi o chestie de conjunctură, dar adversarii trebuie să îşi dea şi ei vreo patru autogoluri!“, a declarat Cîrţu la conferinţa de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII