10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel a strigat adunarea

Pavel a strigat adunarea

„Cneazul“ a anunţat numele tenismenilor pe care se va baza la sfârşitul săptămânii viitoare la meciul cu Ecuador, contând pentru barajul Grupei Mondiale a Cupei Davis.

Căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, şi cel al echipei Ecuadorului, Raul Viver, au definitivat lista cu jucătorii pe care vor miza în meciul de Cupă Davis, programat în intervalul 17-19 septembrie, la Bucureşti, informează sport365.ro.
„Cneazul“ îi va avea la dispoziţie pe Victor Hănescu (29 de ani, 54 ATP), Victor Crivoi (28 de ani, locul 171 ATP), Horia Tecău (25 de ani, 21 ATP la dublu) şi Adrian Ungur (25 ani, 127 ATP). De partea cealaltă, jucătorii care vor lupta pentru Ecuador sunt: Nicolas Lapentti (34 de ani, 141 ATP), Giovanni Lapentti (27 de ani, 243 ATP), Ivan Endara (22 de ani, 391 ATP) şi Emilio Gomez (18 de ani, 726 ATP). Modificări în privinţa jucătorilor nominalizaţi pot apărea până cel târziu joi, cu o oră înaintea tragerii la sorţi. Mai multe despre această întâlnire dintre România şi Ecuador vom afla marţi, la conferinţa de presă de prezentare a echipelor, de la Centrul Naţional de Tenis, iar joi dimineaţă urmează să aibă loc tragerea la sorţi a partidelor, programate să înceapă de la ora 12.00.
Câştigătoarea acestei confruntări va promova în Grupa Mondială a Cupei Davis.

Ruxandra Dragomir nu concepe eşecul

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, a avut un ton optimist în privinţa duelului cu Ecuador, bazându-se pe o victorie clară, argumentată de valoare şi de avantajul propriului teren.
„Echipa noastră de Cupa Davis porneşte din nou la drum, în tentativa de a reveni acolo unde îi este locul: în Grupa Mondială a unuia dintre cele mai importante evenimente ale tenisului masculin. Meciul cu Ucraina, din mai, în care jucătorii noştri au dovedit ambiţia şi determinarea de care e întotdeauna nevoie când joci sub culorile naţionale, ne dă speranţe că obiectivul propus e la îndemână, mai ales că am avut parte şi de o tragere la sorţi favorabilă, cu o echipă a Ecuadorului pe care, cu şapte ani în urmă, o echipă română mult mai tânără şi neexperimentată o învingea pe teren propriu, depăşind inclusiv inconvenientul altitudinii ridicate, cu care gazdele de atunci erau mult mai bine acomodate. Acum, avem în plus şansa de a juca acasă, în premieră pe zgura de la Centrul Naţional de Tenis, locul unde băieţii noştri se antrenează de fiecare dată când se află în ţară“, a declarat Ruxandra Dragomir.
Staff-ul de organizare al FRT a pregătit o surpriză inedită în privinţa ceremoniei de deschidere a evenimentului, care va avea loc vineri, de la ora 11.45. Momentul solemn în care vor fi interpretate imnurile ţărilor participante va fi susţinut de artişti recunoscuţi la nivel internaţional. Soprana Irina Iordăchescu, solistă a Operei Naţionale Bucureşti, va cânta imnul României, în timp ce echipa oaspete va fi încurajată de formaţia „Barikada“, din Ecuador.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS