8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGăman: Vrem să facem cadou victoria şi fanilor gorjeni

Găman: Vrem să facem cadou victoria şi fanilor gorjeni

Fundaşul central craiovean spune că alb-albaştrii vor trei puncte la Târgu Jiu, în faţa unor suporteri care şi-au arătat mereu ataşamentul pentru Ştiinţa.

Vineri, la primele ore ale dimineţii, Liga Profesionistă de Fotbal a confirmat ceea ce s-a scris şi s-a spus joi seară: Pandurii a pierdut recursul şi nu va fi programată în această etapă, urmând să piardă la „masa verde“ meciul cu Universitatea. „Comisia de Recurs a LPF constată că nici una dintre cererile formulate nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de art. 30, pct. 1, lit. d, art. 34, alin. 8, art. 34, alin. 10/RSTJF. Din aceste considerente, în baza art. 35, pct. 8/RSTJF, dispune scoaterea de pe rol a litigiului. Taxa de recurs nu se restituie. Fără cale de atac“, a fost comunicatul de presă dat de LPF.
La câteva ore de la acest comunicat, totul s-a modificat. Anunţul oficial că meciul de la Târgu Jiu se joacă l-a făcut chiar preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. „Cei de la Pandurii au ajuns la un acord cu Dinamo. Meciul Pandurii – Universitatea Craiova se joacă“, a spus „Corleone“, care ameninţase joi la prânz că gorjenii mai au numai varianta să achite cei 550.000 de euro în maximum 12 ore.

Chiricheş, spre Dinamo?

Oficialii gorjeni au dezvăluit că nu LPF a fost cheia rezolvării problemei, ci conducătorii clubului Dinamo, cu care au ajuns la o înţelegere în vederea stingerii litigiului. „Avem o înţelegere de principiu cu Dinamo. Azi-noapte (joi noapte – n.r.) am negociat cu Dinamo, să vedem ce variante ar fi. Am găsit o anumită cale cu Dinamo, la 11 aseară (joi seară – n.r.) a fost ultima noastră negociere. Vedem cum ne eşalonăm ceea ce avem de dat, deşi noi avem o decizie definitivă şi irevocabilă a unei instanţe civile. Sperăm să nu se mai întâmple să se câştige meciuri la masa verde. Asta e situaţia acum, vedem cum vom ieşi din ea“, a declarat preşedintele Pandurilor. Marin Condescu a fost mereu convins că partida Pandurii – Universitatea se va disputa, chiar dacă nici comisia de recurs nu a dat dreptate gorjenilor. Şi pe site-ul oficial al clubului Pandurii a fost postat anunţul că meciul cu Universitatea Craiova se va juca luni, de la ora 20.00, aşa cum era stabilit iniţial. Site-ul dinamovişti.ro a scris vineri că, în schimbul ştergerii datoriei pandurilor, Dinamo îl va primi pe internaţionalul de tineret Vlad Chiricheş (20 de ani). La rândul său, clubul alb-roşu este gata să-i cedeze grupării oltene pe Vojislav Vranjkovici, Blaze Todorovski şi Ajdin Maksumici.

Lung Jr: Ne-am pregătit ca şi cum s-ar juca meciul

Doi dintre internaţionalii de tineret ai Universităţii, Silviu Lung Jr. şi Valerică Găman, au participat vineri la o conferinţă de presă, în care au vorbit despre meciul de baraj dintre România şi Anglia pentru calificarea la CE 2011 de tineret din Danemarca, dar şi despre partida de luni, cu Pandurii. „Ne dorim cu toţii să luăm cele trei puncte. Mereu am jucat cu stadionul plin  la Târgu Jiu. Suporterii gorjeni ne-au încurajat mai mult pe noi. Este un lucru bun, suntem iubiţi în toată Oltenia. Sperăm să facem cadou  victoria şi suporterilor gorjeni. Cred că va fi 1-0 pe teren. A venit şi Walter Lopez, e binevenit, sperăm să ne ajute să ajungem mai sus în clasament, pentru că acolo este locul nostru. Contează să reuşim împreună“, a spus Găman.
Acesta a fost completat de Lung Jr., care a dat asigurări că juveţii nu au luat în seamă scandalul dintre Pandurii şi Dinamo şi nu au crezut nici un moment că vor lua cele trei puncte fără efort. „Sperăm să facem un joc bun şi să luăm trei puncte.
Ne-am pregătit ca şi cum s-ar juca meciul, ne-am antrenat normal, ca pentru orice meci de campionat“, a spus Lung Jr., care acceptă concurenţa din poarta Ştiinţei, dar a precizat că nu-i place să fie comparat cu tatăl său pentru că este vorba de vremuri diferite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII