5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMaike Cioacă, bronz la Beijing

Maike Cioacă, bronz la Beijing

Pugilistul craiovean Maike Cioacă (foto), transferat recent de la Armata Craiova la SCM Bacău, a revenit zilele trecute de la Beijing (China), cu medalia de bronz cucerită la categoria 52 de kilograme, în cadrul primei ediţii a turneului internaţional Sportaccord Martial Art and Combat Sports Games. Evenimentul a reunit participanţi de la 13 sporturi de luptă (box, kickboxing, wushu, aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, sambo, muaythai, sumo, taekwondo, wrestling).
Sportivul din Bănie a disputat două partide. În sferturile de finală l-a înfruntat pe algerianul Beda Benbaziz, pe care l-a învins la puncte, scor 3-1 (0-0, 2-0, 1-1), iar în semifinale a fost depăşit de Wasim Muhamad (Pakistan), scor 2-1 (0-0, 1-0, 1-1). „A fost prima medalie cucerită la seniori. În finala cu sportivul din Pakistan, care era mult mai mare decât mine, am făcut tot ce am putut, am dat din braţe, dar nu mai puteam să îi sparg blocajele. Am înţeles că Wasim era de patru ori campion al Asiei. Pakistanezul a şi cucerit medalia de aur la competiţia de la Beijing, învingându-l în finală pe Dagoberto Aguero din Republica Dominicană cu 11-5. În cealaltă semifinală, Aguero îl bătuse clar pe chinezul Li Chao, scor 26-2“, a povestit ieri pugilistul din Bănie.

Vrea aur la naţionalele pentru seniori

Maike Cioacă se antrenează zilele acestea sub comanda lui Relu Auraş la Oneşti, în vederea participării la primul său campionat naţional la seniori, programat pe 20 septembrie, chiar în Bacău. „Este şi lotul de tineret al României în pregătire la Oneşti. Mă bucur că am semnat cu SCM Bacău, poate cel mai puternic club din ţară. Acum îmi doresc să câştig medalia de aur la seniori, să îl înving pe hunedoreanul Florin Poczo“, a spus pugilistul care anul acesta a cucerit titlul naţional şi la tineret.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS