13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, săraci sau bogaţi?

Pandurii, săraci sau bogaţi?

Clubul Pandurii Târgu Jiu speră să obţină o decizie favorabilă astăzi la CSL din cadrul LPF în cazul „Ilie Iordache“, altfel riscă să fie neprogramată în etapa a şaptea, cu Universitatea Craiova. Dacă li se va da dreptate, gorjenii trebuie să primească 500.000 de euro de la Dinamo, bani pe care LPF i-a virat în conturile „câinilor roşii“ în avans şi proveniţi din drepturile TV ale pandurilor. În situaţia nefericită în care vor pierde procesul cu Dinamo, Pandurii se vede obligată să achite, până la meciul cu Universitatea Craiova programat luni, o jumătate de milion de euro, altfel riscă să piardă la masa verde derbiul Olteniei. Dinamo a înaintat şi varianta ca în schimbul celor 500.000 de euro pe care Pandurii i-ar datora să-l primească în schimb pe fundaşul Alexandre Cardoso. Oficialii pandurilor sunt însă optimişti şi cred că dreptatea le aparţine. „Avem marţi ultimul termen la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor şi cred că verdictul va fi favorabil pentru Pandurii. Avem toate atuurile pentru a avea câştig de cauză în diferendul cu Dinamo. Atâta timp cât s-a câştigat în civil şi avem o hotărâre irevocabilă a Curţii de Apel Craiova, cred că cei de la Ligă vor judeca acest caz corect. Din punctul nostru de vedere, partida cu Craiova se va disputa. În ceea ce-l priveşte pe Cardoso, el este jucătorul nostru şi nu vom accepta să-l cedăm la Dinamo“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.
Alt caz pe rol la comisiile LPF este cel al atacantului Cosmin Tilincă, căruia Pandurii i-a desfăcut unilateral contractul. „Tili-gol“ doreşte ca litigiul cu Pandurii să se încheie cât mai repede pentru a putea reveni pe gazon, fiind dorit în Liga a II-a, la Şimleul Silvaniei, dar nu oricum, atacantul solicitând „daune“ de circa 40.000 de euro. „Eu mă pregătesc individual şi sper să se facă lumină în acest caz. Nu se poate ca Liga să-mi interzică dreptul de a munci“, a declarat Tilincă pentru liga2.ro.

Orac, Brata şi Ciucur luară bacul

Daniel Orac, Ciprian Brata şi Alexandru Ciucur au reuşit să promoveze bacalaureatul de toamnă, primul finalizând studiile liceale la frecvenţă redusă, iar ceilalţi doi la zi. Daniel Orac, absolvent al Grupului Şcolar Bârseşti, secţia ştiinţe ale naturii, a obţinut nota finală 6,73. Cele mai mari probleme le-a întâmpinat la matematică, unde a reuşit să obţină nota 5. Ciprian Brata, eroul din partida cu Dinamo, a terminat Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu“ din Şimleul Silvaniei, specializarea tehnician mecatronist, reuşind să ia bacul cu media 6,05 (6,15 la română, 6,1 la matematică şi 5,9 la biologie). Alexandru Ciucur a absolvit Liceul cu Program Sportiv Piteşti şi a obţinut cea mai mare medie dintre cei trei panduri, 6,85 (5,05 la română, 7,1 istorie şi 8,4 la geografie). Jucătorii grupării gorjene se pot declara fericiţi, doar 34% din cei 2.500 de candidaţi reuşind să promoveze bacalaureatul de toamnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII