16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOprea, învingător în Cupa Continentală

Oprea, învingător în Cupa Continentală

Atletul român Marian Oprea, reprezentant al selecţionatei Europei, a câştigat proba de triplusalt din cadrul Cupei Continentale, impunându-se, la Split, în ultima zi a competiţiei, cu un rezultat de 17,29 m, reuşit din ultima încercare, informează Agerpres. Vicecampionul european a făcut un concurs constant, început cu o săritură de 17,11 m, continuat, după o depăşire, cu un 17,20 m, pentru ca în ultima tentativă (la asemenea concursuri se execută doar patru încercări) să obţină cei 17,29 m ai victoriei. Pe locul secund s-a clasat Alexis Copello (Cuba – selecţionata Americii), cu 17,25 m, pentru ca poziţia a treia pe podium să fie ocupată de campionul mondial şi european, Phillips Idowu (Marea Britanie – selecţionata Europei) – 17,24 m.
Cupa Continentală, care înlocuieşte, după zece ediţii disputate, Cupa Mondială, este dotată cu premii totale de 2,5 milioane de dolari, câştigătorii probelor, cum este cazul lui Marian Oprea, intrând în posesia unui cec de 30.000 de dolari.
La actuala întrecere de la Split a fost, de asemenea, prezentă discobola română Nicoleta Grasu (în selecţionata Europei, graţie titlului de vicecampioană continentală cucerit anul acesta la Barcelona), sportiva noastră terminând pe locul 6 în proba sa, cu 59,69 m.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS