16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCursă îndoliată la San Marino

Cursă îndoliată la San Marino

Grand Prix-ul de la San Marino a fost umbrit de un grav accident, japonezul Shoya Tomizawa pierzându-şi viaţa.

Pilotul japonez Shoya Tomizawa (19 ani) a încetat din viaţă duminică seară, după ce a suferit o căzătură puternică la Marele Premiu al statului San Marino, clasa Moto2 (fosta clasă 250 cc), informează Marca, citată de Mediafax. Tomizawa, component al echipei Suter, a căzut în timpul cursei, fiind „călcat“ de motocicletele pilotate de Alex De Angelis şi Scott Redding, incident în urma căruia a fost transportat imediat la spital, în comă, cu multiple traumatisme şi hemoragii interne. În ciuda tuturor eforturilor depuse de medici, japonezul nu a mai putut fi salvat.
De Angelis a scăpat nevătămat din acest accident, în timp ce Redding a fost scos pe targă, fără să fi suferit însă vreo fractură. Tomizawa a căzut în timp ce ocupa locul patru, în turul 13, la Curvone, o porţiune în care motocicliştii ajung la 240 de kilometri pe oră, iar piloţii care îl urmau nu au putut să-l evite. Motocicleta lui De Angelis l-a lovit la cap, iar cea a lui Redding a trecut pe deasupra. Iniţial, Shoya Tomizawa a fost reanimat, deoarece suferise un stop cardiac. Medicul Claudio Macchiagodena, directorul CM, a anunţat că pilotul a suferit traumatisme la craniu, torace şi abdomen. El a fost transportat la spitalul din Cesena, iar apoi la Riccione, unde a murit.
Cursa de pe circuitul de la Misano (San Marino) de la Moto2, a 12-a etapă a CM, a fost câştigată de spaniolul Toni Elias (Moriwaki), acesta fiind urmat de compatriotul său, Julian Simon (Suter), şi de elveţianul Thomas Luthi (Moriwaki).

Pedrosa s-a impus la clasa „regină“,
iar Marques – la 125 cc

La clasa MotoGP, Marele Premiu al statului San Marino a fost adjudecat de spaniolul Dani Pedrosa (Honda), care s-a impus în cea de-a unsprezecea cursă a sezonului cu timpul de 44 min.22s059/1000. Pedrosa i-a devansat pe compatriotul său, Jorge Lorenzo (44min.23s959/1000), şi pe italianul Valentino Rossi (44min.25s242/1000), ambii pe Yamaha.
În clasamentul general conduce Jorge Lorenzo – 271 de puncte, urmat de Dani Pedrosa – 208, Andrea Dovizioso (Italia / Honda) – 139, Valentino Rossi – 130, Casey Stoner (Australia / Ducati) – 130, Ben Spies (SUA / Yamaha) – 120, etc.
Tot la San Marino, cel care a trecut primul linia de sosire la clasa 125 cc a fost spaniolul Marc Marquez (Derbi), acesta fiind urmat de compatrioţii săi, Nicolas Terol (Aprilia) şi Efren Vasquez (Derbi).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU