17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, egali din punct de vedere fizic

Pandurii, egali din punct de vedere fizic

Ionuţ Badea va putea conta pe toţi jucătorii din lot după această pauză competiţională în care vechea gardă de la Pandurii a recuperat diferenţa de pregătire fizică faţă de grupul transferat de la Curtea de Argeş.

Pandurii Târgu Jiu a folosit pauza competiţională pentru a încărca fizic jucătorii, mai ales că revenirea inopinată în Liga I i-a găsit insuficient pregătiţi pe fotbaliştii gorjeni, care se antrenau pentru liga secundă. Decalajul de pregătire fizică dintre lotul „Internaţional“ şi vechea gardă de la Pandurii a fost mereu o scuză bună pentru tehnicianul Ionuţ Badea în debutul sezonului de a-i marginaliza pe cei din urmă, însă de acum toţi vor porni cu şanse egale la titularizare. Badea admite că vechii panduri pot evolua un meci întreg şi implicit pot apărea modificări în unsprezecele de start dacă jucătorii vizaţi se vor încadra în planurile tactice ale antrenorului. „Jucătorii care erau în urmă cu pregătirea au reprins în mare parte obiectivele fizice făcute până acum. E posibil să existe şi modificări. E greu să spun acum cât poate juca un jucător sau altul. În prezent, sau cel puţin după perioada aceasta de două săptămâni, se poate spune că echipa este pregătită fizic la un nivel de 90 la sută. Întotdeauna există o corelaţie între partea fizică şi partea tactică. Sintagma «echipa nu este pregătită fizic, de aia nu joacă» nu are legătură doar cu partea fizică. Pregătirea fizică nu are o reţetă anume, altfel ar face-o toţi. Detaliile fac diferenţa. Încercăm prin antrenamentele pe care le facem să îmbrăţişăm toate aspectele fizice de capacitate, pregătire individualizată pe grupele de muşchi care intră în mişcare. Totul se lucrează dinamic. Sunt mişcări şi fragmente din joc pe care le antrenăm“, a explicat Badea.

Protocolul, o minciună?

Existenţa protocolului pe cinci ani dintre CS Pandurii Târgu Jiu şi Steaua Bucureşti, invocat de oficialii grupării gorjene, în contul transferurilor lui Martinovic, Păcurar şi Stanca în Ghencea devine îndoielnică. Conform înţelegerii, jucătorii refuzaţi la prima echipă a Stelei urma să fie direcţionaţi către Târgu Jiu, însă nici un transfer nu s-a materializat până în prezent. Protocolul nu a fost confirmat niciodată de stelişti, care au susţinut întotdeauna că au plătit 400.000 de euro pentru Martinovic, Păcurar şi Stanca, ci a fost invocat doar de către gorjeni fără ca el să fie făcut public vreodată. Afacerea cu Steaua pare cusută cu aţă albă, fiind benefică, deocamdată, doar pentru gruparea roş-albastră. După plecarea lui Victor Piţurcă din Ghencea, Steaua s-a şi dispensat de cei trei, Stanca şi Păcurar ajungând la Universitatea Craiova, respectiv „U“ Cluj, echipe care se bat cu Pandurii pentru evitarea retrogradării. Deşi s-au schimbat liniile în Ghencea, Pandurii nu a adus nici un jucător, protocolul dovedindu-se o păcăleală aruncată suporterilor pandurilor prin care oficialii îşi motivează incompetenţa ori alte interese ascunse. Ionuţ Badea a încercat să facă jocul conducerii, însă nu i-a prea ieşit. „Au fost propuneri de jucători din partea Stelei pe care, însă, nu le-am luat în calcul. Asta şi datorită necesităţilor echipei pe roluri. De exemplu, Stanca este un portar foarte bun, însă noi avem portari. Martinovic, la fel… Mai sunt exemple. Important este ca şi jucătorul
să-şi dorească să vină la Pandurii“, a spus Badea.

Fazele fixe, de coşmar

Şase din cele nouă goluri încasate de Pandurii în cele şase etape disputate din Liga I au fost marcate în urma unor faze fixe. Ionuţ Badea crede că lipsa unor jucători de talie şi lipsa de concentrare în astfel de momente au făcut diferenţa. „Fazele fixe constituie un capitol aparte. Sunt momentele de joc care necesită foarte mare atenţie şi concentrare. Din acest punct de vedere suferim la acest aspect. Nu avem o echipă cu talie mare. Dar nu asta este marea problemă, ci cea de concentrare. La Cluj a fost rodul hazardului că nu au venit în urma unor faze gândite bine de adversari. Problemele cu primirea golului sunt legate de faza de apărare, la care participă toată lumea. Nu sunt legate de o persoană anume sau un rol anume în echipă“, a motivat Badea slăbiciunile defensive ale echipei sale.
Pandurilor le-au fost prelucrate vineri şi noile reguli de arbitraj, fiind invitaţi la Târgu Jiu observatorul Nicolae Grigorescu împreună cu un arbitru din Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII