12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAmbiţii mari la debut

Ambiţii mari la debut

Cele două echipe oltene din Liga Naţională de handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi SCM Craiova, se întâlnesc sâmbătă, de la ora 18.00, în runda inaugurală.

Runda inaugurală a Ligii Naţionale de handbal feminin pune faţă în faţă cele două echipe oltene. Campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea primeşte sâmbătă, de la ora 18.00, vizita „surorii mai mici“, nou-promovata SCM Craiova.
Încă de acum trei ani, când s-a înfiinţat echipa de handbal de la SCM, „galacticele“ au acceptat să susţină numeroase meciuri de verificare în compania echipei pregătite la început de profesorul Gheorghe Sbora, apoi de fosta jucătoare a Oltchimului, Victorina Bora. Anul trecut, una dintre componentele formaţiei vâlcene a declarat că îşi doreşte să întâlnească Craiova în meciuri oficiale.
Oltchim şi SCM au disputat şi în această vară două partide amicale, la Vâlcea, ambele fiind câştigate de jucătoarele antrenate de Peter Kovacs, 28-16, respectiv 34-14.
Înaintea disputei de sâmbătă seară, din Sala Sporturilor „Traian“, jucătoarele de la SCM Craiova sunt conştiente că adversarele de la Oltchim sunt favorite incontestabile, dar speră să facă un meci bun. „Oltchim e cea mai bună echipă din campionat, dar noi vrem să facem o figură frumoasă şi să le punem probleme. E un meci important şi cu cât sunt echipele mai puternice, cu atât ne motivează mai mult. Avem o echipă valoroasă, dar depinde cum ne simţim în ziua meciului. Cred că, în afară de această primă partidă, restul meciurilor pot fi câştigate. Prin multă muncă şi multă voinţă vom reuşi rezultate bune“, a spus portarul Mihaela Ialomiţeanu, sosită în această vară în Bănie de la CSM Cetate Deva. Celelalte două jucătoare transferate de Victorina Bora în pauza competiţională sunt Dana Crap („U“ Jolidon Cluj) şi Mariana Dumitru (CSM Ploieşti).

Bora, Barbu şi Rădoi
nu joacă împotriva
fostei echipe

Antrenoarea-jucătoare de la SCM Craiova a declarat că atât ea, cât şi celelalte două handbaliste experimentate din lot, portarul Ildiko Barbu şi centrul Mia Rădoi, nu vor evolua împotriva fostei formaţii: „Eu cu Mia Rădoi şi cu Schumi (n.r. – Ildiko Barbu) nu vom evolua în partida cu Oltchim. Le vom lăsa pe fetele tinere să joace. Va mai lipsi şi Andreea Mitran, accidentată“, a spus Victorina Bora.

Oltchim a strâns trofee în amicale

„Galacticele“ de la Oltchim nu au glumit nici în partidele de verificare, câştigând în această vară 19 dintre cele 20 de jocuri disputate, multe dintre ele în compania unor adversare importante din Europa. „Am câştigat două turnee la care am participat, iar la unul am terminat pe trei. Din acest punct de vedere sunt mulţumit, dar pot spune că nici un meci nu a fost perfect. Nu am reuşit 60 de minute constante, apărarea nu a fost la înălţime, concentrarea a lipsit uneori“, a spus antrenorul Kovacs, cel care a preluat Oltchimul în această vară şi de la care suporterii vâlceni aşteaptă câştigarea Ligii Campionilor, competiţie în care Steluţa Luca şi colegele sale au jucat finala anul trecut.
Clubul vâlcean a făcut un singur transfer în pauza competiţională, aducând-o pe turcoaica Yeliz Ozel, unul dintre cei mai buni centri din lume. Ozel a confirmat în amicale şi chiar a fost desemnată cea mai bună jucătoare de la două dintre turneele la care a participat Oltchim, Ladies Cup şi Sika Cup.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII