10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Sandu: E greu să ne calificăm!

Mircea Sandu: E greu să ne calificăm!

Preşedintele FRF nu crede că naţionala României are prea multe şanse de a accede la turneul final al CE 2012, susţinând că atât Franţa, cât şi Bosnia-Herţegovina au loturi mai bune decât cel pregătit de Răzvan Lucescu.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a vorbit pe un ton pesimist despre campania de calificare a naţionalei tricolore la turneul final al Campionatului European din 2012. „Naşul“ susţine că avem şanse destul de mici de a accede la Euro 2012, spunând că atât Franţa, cât şi Bosnia-Herţegovina au loturi mai bune decât cel pregătit de Răzvan Lucescu.
„E greu să ne calificăm! Franţa este înaintea noastră, nu există nici o îndoială în acest sens. De asemenea, Bosnia-Herţegovina are jucători de mare valoare, care evoluează la echipe mai bune decât ale noastre, asta e realitatea. E obligatoriu să batem Albania, concentrare maximă pe acest meci!“, a spus Mircea Sandu la Digi Sport.

„Am încredere totală
în Răzvan Lucescu“

Mircea Sandu a infirmat zvonurile conform cărora Gică Hagi ar urma să îl înlocuiască pe Răzvan Lucescu la cârma echipei naţionale. Preşedintele FRF a declarat că are încredere în capacitatea profesională a actualului selecţioner al tricolorilor.
„Am încredere totală în Răzvan Lucescu, care are un staff tehnic bun, complet şi pregăteşte bine meciurile. Din punct de vedere profesional, nu poţi să-i reproşezi nimic. Are toată baza de informaţii, a fost plecat la cursuri, are contacte cu antrenorii. Mereu am lucrat cu oameni de bun-simţ şi cu profesionişti adevăraţi. Nu se pune problema să vină Hagi. Sunt nişte baliverne“, a precizat Sandu.
De altfel, într-un comunicat remis presei, preşedintele FRF l-a asigurat pe actualul selecţioner de susţinerea sa necondiţionată.
„Tuturor celor care au răspândit anumite zvonuri sau opinii (inclusiv de presă, scrisă şi video) le comunic cât se poate de tranşant şi clar: selecţionerul Răzvan Lucescu se bucură de susţinerea totală a preşedintelui FRF. Antrenorul echipei naţionale are anumite obiective, campania de calificare nici măcar nu a început, dar, dacă ar fi să analizăm modul în care a muncit până în prezent, probabil că i-am propune deja prelungirea contractului până în 2014. Resping cu fermitate deja tradiţionalele demersuri ale anumitor persoane şi ale presei de a crea artificial tensiune înaintea mai tuturor jocurilor echipei naţionale. Numai că acest demers este sortit eşecului, căci, aşa cum spuneam, selecţionerul se bucură de sprijinul meu total“, se arată în comunicatul semnat de şeful fotbalului românesc.

„E bine dacă obţinem cinci puncte anul
acesta“

Chiar dacă susţine că tricolorii pornesc în preliminarii cu a treia şansă de calificare, Mircea Sandu se declară optimist, el fixându-i lui Răzvan Lucescu obiectivul de a obţine cel puţin cinci puncte în cele trei meciuri pe care prima noastră reprezentativă le va disputa în acest an (cu Albania, acasă, pe 3 septembrie; cu Belarus, în deplasare, pe 7 septembrie; cu Franţa, în deplasare, pe 9 octombrie).
„Eu sunt optimist. Dacă am obţine cinci puncte ar fi mulţumitor, cu şase puncte ar fi bine, cu şapte puncte ar fi excelent, iar cu nouă puncte-excepţional“, a comentat Sandu.
Dacă obţin nouă puncte din meciurile cu Albania, Belarus şi Franţa, tricolorii vor încasa câte 20.000 de euro. Pentru victorii în primele două partide, cu Albania şi cu Belarus, fotbaliştii pregătiţi de Răzvan Lucescu vor primi fiecare câte 10.000 de euro, în timp ce un succes în disputa cu Franţa le-ar băga în conturi alţi 10.000 de euro. Dacă vor obţine calificarea la CE 2012, jucătorii naţionalei României vor fi recompensaţi cu câte 120.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU