17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, figuranţi în deplasare

Gorjenii, figuranţi în deplasare

Pandurii Târgu Jiu, alături de nou-promovatele Sportul Studenţesc şi Victoria Brăneşti, sunt singurele echipe din Liga I care nu au obţinut nici un punct în deplasare în acest sezon.

Trupa lui Ionuţ Badea staţionează încă o rundă, a treia consecutivă, pe ultima treaptă a Ligii I şi pare să nu găsească cheia ieşirii din subsolul clasamentului. Simplu sparring-partner în deplasare, Pandurii Târgu Jiu a pierdut, firesc, şi pe terenul campioanei CFR Cluj, scor 2-1 la fel ca la Galaţi (2-0) şi Bistriţa (3-0), răpusă din faze fixe. „Ce mai putem să zicem? Au apărut unele nesincronizări la fazele acelea fixe şi gafele astea ne-au costat. Parcă băieţii au intrat în teren cu o teamă de numele CFR-ului, iar asta e posibil să ne fi costat. Am făcut o primă repriză modestă, nu am contat, dar în cea de-a doua am jucat binişor, am fost superiori la posesie. Eu cred că dacă mai erau cinci minute am fi egalat. CFR-ul era în genunchi“, a comentat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu (foto), prestaţia din Gruia. Fără nici un punct câştigat pe teren străin şi cu un golaveraj dezastruos, 1-7, Pandurii este cea mai slabă echipă în deplasare în acest sezon, dar nici acasă lucrurile nu stau mai bine. Doar Astra, cu un punct câştigat, are un bilanţ mai prost decât oltenii. „Suntem pe ultimul loc, însă trebuie ca după următorul meci (cu Universitatea Craiova – n.r.) să ieşim de aici. Adevărul este că am avut un program foarte greu. Am jucat cu vicecampioana Urziceni care la momentul acela încă mai era o echipă tare şi am făcut un egal. Am jucat cu Dinamo, CFR, Gaz Metan, echipe tari. Acum vin jocuri cu echipe apropiate de valoarea noastră şi putem să ne dăm seama unde ne aflăm“, a  spus Pârvulescu. Şeful pandurilor i-a transmis lui Badea că doreşte minimum patru puncte în următoarele două etape, cu Craiova şi Brăneşti. „Patru puncte din următoarele două jocuri nu e rău. Şase puncte ar fi perfect. Avem nevoie de victorie ca de aer în meciul cu Craiova, iar la Brăneşti putem emite pretenţii“ a mai declarat bossul pandurilor.

Pandurii, cu altă faţă la reluarea campionatului

Liga I s-a întrerupt două săptămâni pentru acţiunile loturilor naţionale de tineret şi seniori ale României, răgaz pentru grupările din primul eşalon de a-şi corecta erorile startului de campionat. „Sperăm ca Ionuţ Badea să facă retuşurile necesare şi după această pauză echipa să arate altă faţă“, a declarat Pârvulescu. Pandurii se reunesc astăzi şi au programate câte două antrenamente pe zi în cursul acestei săptămâni. Oltenii speră să-şi îmbunătăţească lotul cu un atacant de valoare, însă, deocamdată, nu este nimic cert. „Avem nevoie de un atacant care să ne rezolve cazul. Bilaşco sau Rusescu erau scumpi, nu ne puteam permite să-i luăm. În plus, am înţeles că i-a luat Steaua. Suntem dispuşi să facem un efort pentru a lua un atacant, însă acum nu avem variante certe. Am vorbit cu mai mulţi impresari, acum aşteptăm să vedem soluţiile. Problema e că toată lumea umblă după jucători buni“, a mai afirmat şeful pandurilor.

Vlad Chiricheş, sub
comanda lui Săndoi

Titular în ultimele patru runde la Pandurii Târgu Jiu, fundaşul central Vlad Chiricheş a intrat în atenţia lui Emil Săndoi, care l-a convocat pentru dubla cu Rusia din preliminariile Campionatului European de tineret. Pe 3 septembrie, România şi Rusia vor juca la Botoşani, iar pe 7 septembrie echipa antrenată de Emil Săndoi se va deplasa la Sankt Petersburg pentru meciul retur cu Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII