5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInter şi Atletico se luptă pentru Supercupa Europei

Inter şi Atletico se luptă pentru Supercupa Europei

Câştigătoarea Ligii Campionilor şi cea a Ligii Europa se vor duela în această seară, de la ora 21.45, pe stadionul „Louis II“ din Monte Carlo.

Echipa italiană Internazionale Milano şi formaţia spaniolă Atletico Madrid îşi vor disputa Supercupa Europei astăzi, de la ora 21.45 (TVR 1, în direct). Partida se va juca pe stadionul „Louis II“ din Monte Carlo şi va fi arbitrată de elveţianul Massimo Busacca.
Internazionale Milano va evolua în partida de la Monte Carlo din postura de câştigătoare a UEFA Champions League, după ce a învins în finala de pe „Santiago Bernabeu“, cu 2-0, formaţia germană Bayern München. Golurile italienilor au fost reuşite de Milito (‘35, ‘70). Internazionale Milano a triumfat în cea mai importantă competiţie intercluburi din lume după 45 de ani de aşteptare.
Adversara de astăzi a „nerazzurrilor“, Atletico Madrid, a câştigat prima ediţie de Europa League, după ce a învins-o pe Fulham, cu 2-1, după prelungiri, în finala disputată la Hamburg. Este al doilea trofeu european pentru spanioli, care în 1962 cuceriseră Cupa Cupelor. În finala de la Hamburg, pentru formaţia iberică a punctat Forlan (‘32, ‘116), în timp ce golul echipei britanice a fost înscris de Davies (‘37).

Meci special pentru Javier Zanetti

Căpitanul „nerazzurrilor“, Javier Zanetti, îşi doreşte să aducă prima Supercupă a Europei în vitrina clubului Internazionale Milano. Ziua meciului cu Atletico Madrid are o semnificaţie aparte pentru fotbalistul argentinian, care va sărbători 15 ani de când a debutat în tricolul lui Inter Milano.
„Este o onoare pentru mine să port tricoul lui Inter. Deşi am avut foarte multe succese cu Inter, încă doresc să câştig mult mai multe titluri. Meciul cu Atletico va fi special pentru mine. Nu am avut ocazia să câştig Supercupa Europei, astfel că, desigur, sunt motivat să înving în partida de la Monte Carlo. Va fi prima oară când voi juca pentru acest trofeu şi voi face totul pentru a-l obţine. De asemenea, partida de vineri (astăzi – n.r.) marchează începutul noului sezon pentru Inter şi vrem să ne asigurăm că va fi un an de succes pentru club. Câştigarea Supercupei Europei va fi un început bun“, a spus Javier Zanetti.

Diego Forlan vrea încă un trofeu

Atacantul uruguayan Diego Forlan, câştigător al Ligii Europa în sezonul trecut şi desemnat cel mai bun jucător al Campionatului Mondial de fotbal 2010, priveşte Supercupa Europei ca o şansă pentru Atletico Madrid de a construi pe baza succesului din sezonul trecut, fiind modul ideal de a spori încrederea jucătorilor înainte de noua campanie.
„Un început bun este foarte important, deoarece vrem să construim pe baza succesului nostru din sezonul trecut. Dorim să câştigăm Supercupa Europei şi să pornim astfel în noul sezon cu un plus de încredere în forţele noastre. Cu un început bun, jucătorii se pot relaxa un pic mai mult şi nu sunt atât de nerăbdători pe tot parcursul sezonului. Anul trecut am început foarte prost, însă am câştigat Europa League, aşa că a fost un sezon bun în cele din urmă“, a spus Forlan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS