13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMomentul adevărului pentru echipele din Europa League

Momentul adevărului pentru echipele din Europa League

Steaua, Vaslui, Timişoara şi Urziceni încearcă să ajungă în grupele competiţiei, însă doar prima dintre ele a obţinut un rezultat bun în prima manşă a play-off-ului şi are şanse reale de calificare.

Cele patru echipe româneşti aflate în competiţie în Europa League luptă în această seară pentru accederea în faza grupelor, pentru palmares şi bani, dar şi pentru coeficientul României la UEFA, existând riscul ca viitoarea câştigătoare a Ligii 1 să nu mai joace direct în Liga Campionilor.
Cele mai mari şanse de izbândă le are Steaua, care s-a impus în tur cu 1-0, pe teren propriu, în faţa elveţienilor de la Grasshopers, în timp ce cu ultima şansă de calificare e creditată Unirea Urziceni, învinsă în turul play-off-ului cu 4-1, la Split, de Haijduk. FC Vaslui, egală pe teren propriu cu OSC Lille (0-0), are, la rândul ei, cel puţin din punct de vedere teoretic, posibilităţi să ajungă în grupe, în timp ce Timişoara este ca şi eliminată de Manchester City, după 0-1 în Banat.

Steaua, fără Bănel şi Kapetanos

Steliştii nu se vor putea baza la returul de la Zürich pe doi jucători importanţi, mijlocaşul Bănel Nicoliţă şi atacantul grec Pantelis Kapetanos, ambii accidentaţi. Echipa pregătită de Ilie Dumitrescu s-a descurcat însă de minune, la ultimul meci din campionat (3-0 la Vaslui), şi fără cei doi.
În aceeaşi situaţie se găsesc şi elveţienii antrenaţi de Ciriaco Sforza. La ultimul meci disputat în campionat, Grasshopper a pierdut doi oameni. E vorba despre atacantul Vincenzo Renella şi portarul Swen Konig, accidentaţi. Konig a fost cel mai bun jucător al lui Grasshopper în Ghencea.
Rennella a suferit o ruptură musculară parţială la coapsă şi va lipsi de pe gazon cel puţin trei luni. Portarul Konig acuză o contuzie puternică în zona abdomenului.

Ultima şansă pentru „galacticul“ Caro?

FC Vaslui a avut un început de sezon dezastruos, care a culminat cu înfrângerea de pe teren propriu din meciul cu Steaua (0-3), cu toate că la echipă a venit un fost antrenor al lui Real Madrid, Lopez Caro. Acesta are şansa să-şi îmbunătăţească relaţiile cu patronul Adrian Porumboiu în cazul unei calificări în grupele Europa League în dauna francezilor de la Lille, după 0-0 în tur. Cu două zile înaintea meciului cu Lille, programat azi, aproximativ 100 de ultraşi vasluieni au mers la antrenamentul moldovenilor şi au cerut demisia spaniolului.
Rudi Garcia, tehnicianul lui Lille, a declarat ieri că nu a subestimat-o nici un moment pe FC Vaslui. „Deşi nu este un nume cunoscut în Europa, Vaslui este o echipă foarte bună, pe care nu am subestimat-o nici un moment. Dacă aţi fi venit la antrenamentele lui Lille din ultimele zile, aţi fi observat cât am muncit pentru acest meci. Ne-am pregătit pentru o victorie“, le-a spus Garcia jurnaliştilor francezi.
Tot în această seară, la Manchester, FC Timişoara o întâlneşte pe Manchester City, formaţie care s-a impus pe Bega, în tur, cu 1-0. Cotele caselor de pariuri pentru acest meci sunt relevante pentru şansele pe care le are Timişoara pentru o victorie şi implicit o calificare. „Alb-violeţii“ au o cotă de 17.00 în cazul unui succes, în timp ce City are 1,12 pentru a învinge.

Haos la Unirea înaintea meciului cu Haijduk

Unirea Urziceni va încerca să nu se facă de râs la Bucureşti, în Ghencea, la meciul retur cu gruparea croată Haijduk Split, după ce a pierdut în tur cu 4-1. Haosul a fost la el acasă în ultimele două săptămâni, în interiorul clubului din Urziceni. Managerul sportiv Narcis Răducan a demisionat, după ce preşedintele Mihai Stoica făcuse acelaşi lucru. Cei doi au fost urmaţi de antrenorul Roni Levi. Apoi, jucătorii au lăsat fotbalul în plan secund şi au început să negocieze cu diverse echipe şi să semneze precontracte sau contracte, fiind puşi pe lista de transferuri de patronul Dumitru Bucşaru, aflat în pragul falimentului. Astfel, în condiţiile în care George Galamaz, Pablo Brandan, Marius Bilaşco, Ricardo Gomez, Laurenţiu Marinescu, Iulian Apostol, Sorin Frunză şi Raul Rusescu sunt cu gândul la viitoarele lor echipe, Astra şi Steaua, antrenorul interimar Eugen Nae cu greu va putea să-şi mobilizeze echipa înaintea acestei partide.

Programul meciurilor din Europa League
Astăzi se joacă meciurile din manşa a doua a play-off-ului Ligii Europa. Iată partidele: HJK Helsinki – Beşiktaş (în tur 0-2), Austria Viena – Aris (0-1), Maritimo – BATE Borisov (0-3), PSV – Novosibirsk (0-1), Maccabi Tel-Aviv – PSG (0-2), Lille – FC Vaslui (0-0), Tavria – Leverkusen (0-3), Aston Villa – Rapid Viena (1-1), Stuttgart – Slovan (1-0), Metalist Harkov – Omonia Nicosia (1-0), Levski – AIK Stockholm (0-0), Lech Poznan – Dnepropetrovsk (1-0), TNS – ŢSKA Sofia (0-3), Motherwell – Odense (1-2), Gent – Feyenoord (0-1), Grasshopper – Steaua (0-1), Litex – Debrecen (0-2), Karpati Lvov – Galatasaray (2-2), Urziceni – Hajduk Split (1-4), Porto – Genk (3-0), Maribor – Palermo (0-3), Dinamo Minsk – FC Bruges (1-2), Lokomotiv Moscova – Lausanne (1-1), Fenerbahce – PAOK (0-1), Trabzonspor – Liverpool (0-1), Utrecht – Celtic (0-2), Manchester City – Timişoara (1-0), APOEL – Getafe (0-1), Aktobe – Alkmaar (0-2), D. Zagreb – Gyor (0-0), Juventus – Sturm (2-1), Elfsborg – Napoli (0-1), AEK – Dundee Utd. (1-0), Qarabag – Dortmund (0-4), Brondby – Sporting (2-0), Mogilev – Villarreal (0-5).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS