13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSerie neagră pentru baschetbaliste

Serie neagră pentru baschetbaliste

Echipa naţională de baschet feminin a României a înregistrat a 4-a înfrângere consecutivă în cadrul preliminariilor EuroBasket Women 2011. Formaţia pregătită de Gheorghe Mandache a fost depăşită, luni seară, de Letonia, cu scorul de 83-70, într-o partidă desfăşurată la Riga, într-o sală cu 11.000 de locuri. Cea mai bună marcatoare a României a fost Florina Păşcălău, cu 21 de puncte, urmată de Gabriela Mărginean (13p), Eli Pavel (12p), Andra Mandache (10p), Cristina Ciocan (6p), Flori Dianconu (5p) şi Ancuţa Stoenescu (3p).
Aceasta din urmă s-a accidentat destul de grav cu doar câteva minute înainte de final. După ce a reuşit o aruncare de 3 puncte, a aterizat pe gheata unei adversare, rămânând secunde bune pe podea. După încheierea jocului, baschetbalista română a fost transportată cu salvarea la spital, fiind suspectă de fractură. Din fericire, după două ore de investigaţii amănunţite, medicii letoni au spus că este vorba doar despre o entorsă, dar destul de gravă pentru ca Ancuţa Stoenescu să mai poată fi recuperată pentru ultimele două partide din preliminarii, cu Serbia (mâine, Bucureşti) şi cu Israel (duminică, deplasare). Ca urmare a acestui rezultat, România este, practic, condamnată la ultima poziţie în Grupa B, acolo unde locurile 2 şi 3 au câte două victorii obţinute, în vreme ce tricolorele nu au cunoscut încă victoria. Naţionala feminină a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 2007 (în Italia), când a ocupat locul 13.
„Dincolo de orice, cred că recuperările au făcut diferenţa astăzi. Din păcate, iar am suferit la acest capitol. Despre alte aspecte, prefer să nu comentez. Mă bucură evoluţia unor jucătoare din noul val. A fost o nouă experienţă utilă pentru ele. România va evolua cât de bine va putea şi în ultimele două jocuri, cu Serbia şi Israel, şi vom căuta să obţinem prima noastră victorie în această campanie. Am fost aproape de acest lucru în meciul cu Israel, dar şi astăzi am avut câteva oportunităţi nevalorificate“, a declarat după a patra înfrângere din tot atâtea jocuri selecţionerul Gheorghe Mandache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS