8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBundesliga, fără propriul canal TV

Bundesliga, fără propriul canal TV

Liga germană de fotbal (DFL) a renunţat la ideea de a-şi lansa propriul canal de televiziune, cum au propus iniţial cluburile din prima divizie, pentru a-şi creşte încasările care revin din vânzarea drepturilor TV.
„Pentru moment, acest lucru nu se mai află pe ordinea de zi“, a declarat preşedintele DFL, Reinhard Rauball, în cadrul adunării generale anuale a DFL de la Berlin.
La începutul săptămânii, conducătorii cluburilor, între care cei ai lui Wolfsburg, au anunţat că ar trebui ca DFL să devină difuzor, pentru a nu mai depinde de canalul de televiziune cu plată Sky Deutschland, filială a grupului Newscorp al magnatului media Rupert Murdoch, care se confruntă cu grave dificultăţi financiare.
Rauball a avertizat chiar că cluburile ar trebui să se aştepte să scadă încasările obţinute din cedarea drepturilor TV începând din 2013, când expiră contractul actual cu Sky.
„Va fi dificil să ne aşteptăm la un nivel record al contractului actual. Trebuie să fim conştienţi de condiţiile economice din Germania şi din sectorul media“, a reamintit preşedintele DFL.
Cluburile din prima divizie germană îşi împart 200 de milioane de euro pe an, sumă pe care conducătorii, mai ales cei de la Bayern München, o consideră insuficientă în comparaţie cu alte campionate europene.
Preşedintele lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, s-a declarat foarte îngrijorat de situaţie, estimând că vânzarea drepturilor TV ar trebui să permită DFL să ia cel puţin 800 de milioane de euro pe an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS