22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, tot victime la Bistriţa

Pandurii, tot victime la Bistriţa

Liga I
Gloria Bistriţa – Pandurii 3-0

Stadion „Gloria“, spectatori: 2.500.
Au marcat: A. Mureşan ‘8, Predescu ’52, Moraes ‘74.
Gloria: Albuţ – Săceanu (’83, Iodi), V. Năstase, Frăsinescu, Velcovici – A. Mureşan – G. Ene, Predescu, Mărginean (’78, Anton), C. Petre (’75, Băjenaru) – Moraes. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Pandurii: M. Popa – Matei, Viera, Chiricheş, Cardoso – Băcilă, Menassel, Pintilii, Brata (’59, Hidişan) – Orac (’68, Antohi), Apostu (’58, Stromajer). Antrenor: Ionuţ Badea.
Cartonaşe galbene: A. Mureşan, Predescu / Viera.
Au arbitrat: P. Unimătan – I. Radu, Ed. Ungureanu.

Pandurii nu şi-au însuşit lecţia fazelor fixe nici în etapa a patra şi Gloria Bistriţa a profitat la prima ocazie. Ene a centrat din corner la colţul scurt, A. Mureşan l-a pierdut pe Cardoso pe drum şi a înscris la vinclu, 1-0. Gol „pt. Pilu“. Mulţumiţi, bistriţenii s-au retras şi au încercat jocul pe contraatac. Pasul înapoi era să-i coste. Norocul lor s-a numit Apostu, care a şutat în Albuţ, singur-singurel cu portarul advers (‘28). Mai târziu, Băcilă l-a imitat pe colegul său, procedeul, lob peste Albuţ şi peste poartă, fiind la fel de ineficient (‘40). „Vampirii“ au ieşit din corzi şi au mai lovit, pentru liniştea lor, imediat după reluare. Fragila apărare a gorjenilor a cedat între cei doi stoperi, Viera şi Chiricheş, acolo unde Predescu s-a infiltrat şi înainte de a majora scorul şi-a permis să-l ridiculizeze şi pe M. Popa, 2-0 (‘52). Pandurii au cedat fizic şi psihic şi nu au mai construit nimic. Degeaba a a schimbat Badea liniile în atac. Torpila lui Velcovici de la 30 de metri (‘58) şi şutul la colţ al lui Moraes din lovitură liberă (’62) au anunţat KO oltenilor. Cardoso a fost driblat ca în curtea şcolii de Ciprian Petre, care a şutat din unghi, Popa a respins eronat şi Moraes a îndeplinit formalitatea, 3-0 (‘74).

Badea: Este nevoie de timp pentru reconstrucţie

Gorjenii rămân şi după cea de-a şasea deplasare la Bistriţa fără punct câştigat şi fără gol marcat. Nici nu putea fi altfel, mai ales că pandurii sunt, în acest sezon, figuranţi în deplasare. Apărarea în zona centrală este, în continuare, naivă, iar atacul este firav. Pandurii au arătat în cele patru etape scurse că nu au resurse fizice pentru un meci întreg, fiind incapabili să forţeze golul de onoare la Bistriţa. Tehnicianul Ionuţ Badea cere, însă, timp pentru reconstrucţia echipei. „Am pierdut o partidă extrem de importantă pentru noi. Din păcate, am fost influenţaţi de de agresivitatea gazdelor. Orice episod care se întâmplă pe parcursul unei partide influenţează ce urmează să se întâmple. Am avut două situaţii rarisime, dar n-am marcat, dându-le un imbold moral gazdelor. Este nevoie de timp pentru această echipă tânără şi în reconstrucţie“, a declarat Badea. Pandurii Târgu Jiu rămâne în zona retrogradării, cu două puncte acumulate, iar etapa viitoare, la Târgu Jiu vine Gaz Metan Mediaş, revelaţia acestui debut de sezon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII