12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă: Vin la Craiova!

Piţurcă: Vin la Craiova!

Fostul selecţioner ajunge în Bănie la sfârşitul acestei săptămâni şi, după toate probabilităţile, va urmări disputa oltenilor cu Timişoara din tribuna lui „Ion Oblemenco“, afirmând că speră ca Ştiinţa să obţină prima victorie din campionat.

– Cum aţi prefaţa derbiul Universităţii Craiova cu FC Timişoara, meci pe care oltenii îl vor disputa pe „Ion Oblemenco“?
– În primul rând, mă bucur din inimă că Ştiinţa a revenit la Craiova, la adevăraţii suporteri. Poate nu m-am exprimat bine… Aş corecta şi aş zice că echipa olteană revine la suporterii originali. Suporteri ai Universităţii erau şi la Turnu Severin, am fost la partida Craiovei cu Oţelul Galaţi din finalul campionatului trecut. Suporterii de pe „Municipalul“ din Severin au fost formidabili!

Suporterii Ştiinţei să demonstreze că sunt cei mai buni!

– Aşa este, dar atmosfera de pe fostul „Central“ – pe care o cunoaşteţi de pe vremea când aţi jucat şi apoi aţi antrenat Universitatea – este inegalabilă!
– Este adevărat. Pe legendarul stadion „Ion Oblemenco“ este o atmosferă specifică, fantastică, pe care o creează suporterii Ştiinţei şi, într-adevăr, nu se poate compara cu cea de la Turnu Severin. Nu pot uita ce suporteri a avut Ştiinţa în acel sezon 1994/1995, când am antrenat Universitatea din etapa a treia. Aşadar, important este că echipa a revenit acasă, iar eu aştept ca suporterii să umple stadionul din Bănie şi să încurajeze aşa cum numai ei ştiu. Suporterii Ştiinţei trebuie să demonstreze şi acum că sunt cei mai buni!

Sper ca Universitatea să bată Timişoara

– Ştiinţa are nevoie de cele trei puncte ca de aer!
– Sper ca Universitatea să câştige acest meci. Dacă nu câştigă, apar probleme… Ar fi prea devreme să apară iarăşi probleme. Programul Craiovei în aceste prime patru etape de campionat a fost foarte greu. O nebunie! Înfrângerea de la Buzău, în faţa nou-promovatei Victoria Brăneşti, n-a fost întâmplătoare.
– Explicaţi-vă!
– Craiova a întâlnit în primele două etape adversari extrem de redutabili şi concentrarea oltenilor a fost extraordinară. A urmat jocul cu Brăneşti, în care echipa a prins un moment foarte prost şi a evoluat foarte slab. Explicaţia este destul de simplă: Universitatea, în partidele cu CFR Cluj şi Steaua, s-a apărat şi a jucat pe contraatac. Cu Brăneştiul, Craiova trebuia să atace. Din păcate, nu prea au ştiut să o facă…
– Veniţi duminică la acest meci important pentru Craiova, Universitatea – FC Timişoara?
– Da, s-ar putea ca duminică să fiu în tribună. Voi veni în Craiova la sfârşitul acestei săptămâni, la familie. E Sfânta Maria şi vreau să fiu alături de familie, având trei sărbătorite (mama, soţia şi cumnata – n.r.).

N-am vorbit cu Mititelu sau Cristescu

– Pro Sport a scris că sunteţi dorit iarăşi la Universitatea şi că duminică v-ar fi sunat Mititelu, acesta a negat, iar eu am aflat că, de fapt, v-ar fi sunat Cristescu. Care-i adevărul?

– Nu este nimic adevărat. Altcineva de la echipă mi-a spus că ar fi vorbit despre posibila mea venire la Universitatea cu Cristescu, iar acesta ar fi vorbit cu Mititelu. Adică discuţii. Este adevărat însă că, după ce am plecat de la Steaua, Adrian Mititelu mi-a trimis un mesaj, dar nu avea legătură cu venirea mea la Universitatea.
– Cu alte cuvinte, nu există nici un fel de tatonare sau ofertă a Universităţii făcută lui Victor Piţurcă în acest moment?
– Nu, nu… Nici nu mi se pare normal să se întâmple lucrul acesta. Universitatea are un antrenor bun şi toată lumea trebuie să-i fie alături în acest moment ca acesta să-şi facă treaba aşa cum se cuvine.
– Acum urmează o nouă pauză pentru Victor Piţurcă?
– Probabil…
– Fratele dumneavoastră mai are un loc pe baltă, la pescuit!
– Ştiu că Gină (Eugen Piţurcă – n.r) este la baltă, dar eu nu le am cu pescuitul. Mie-mi place vânătoarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII