16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrosul pandurilor este dat de Internaţional

Grosul pandurilor este dat de Internaţional

Tehnicianul Ionuţ Badea a mizat în primele trei etape pe jucătorii transferaţi de la Internaţional, doar şase panduri cu state vechi făcându-şi debutul în acest sezon al Ligii I, majoritatea însă cu apariţii sporadice.

Pandurii Târgu Jiu a aliniat în fiecare dintre cele trei etape scurse din acest sezon un prim „unsprezece“ în care majoritari au fost fotbaliştii transferaţi de la Internaţional Curtea de Argeş. Maximum doi panduri cu state vechi au pătruns printre titulari, Cardoso şi Hidişan în prima etapă, respectiv Cardoso şi Orac în etapele doi şi trei, dar Hidişan nu a rezistat decât 17 minute în jocul cu Unirea Urziceni. Alţi trei panduri, Stromajer (67 min.), Grecu (6 min.) şi Ilie Iordache (4 min.), au completat lista celor ce şi-au făcut debutul în acest campionat. Cinci jucători pe care Ionuţ Badea i-a găsit la Târgu Jiu, Mingote, Ghindeanu, Chibulcutean, Vranjes, Murgan, nu au apucat încă să joace, tehnicianul invocând insuficienta pregătire fizică. „E logic să mizez pe jucătorii care au venit de la Internaţional şi care sunt puşi la punct cu pregătirea, la fel cum e logic să nu îi forţez pe cei care nu sunt apţi fizic“, şi-a motivat Badea alegerea. Totuşi, tehnicianul a făcut şi excepţii de la logica sa, obligat sau nu, dându-le credit lui Alexandre Cardoso (264 de minute), şi Daniel Orac (180 de minute), chiar dacă sunt, teoretic, în urmă cu pregătirea, iar cei doi nu au dezamăgit. Pintilii a fost, în schimb, cel care a terminat resursele fizice în partida cu Dinamo. „Toate schimbările noastre au fost condiţionate de factori reali. De aceşti factori am ţinut cont când i-am ales pe Pintilii, pe Cardoso, care nu are pregătirea necesară pentru a juca un meci întreg. Orac a dat dovadă de sacrificiu şi puţine sunt de spus din acest punct de vedere, toţi jucătorii şi-au dat interesul, au avut voinţă, au făcut tot ce au putut la acest meci“, a declarat Badea.

Brata, incert pentru jocul de la Bistriţa

Pandurii Târgu Jiu a plecat ieri spre Bistriţa, via Mediaş, cu un lot de 19 jucători: Marius Popa, Mingote – Matei, Ghindeanu, Viera, Pintilii, Chiricheş, Chibulcutean, Cardoso, Băcilă, Hidişan, Menassel, Ilie Iordache, Nistor, Orac, Grecu, Antohi, Apostu şi Stromajer. Ciprian Brata se va alătura şi el lotului la Bistriţa, însă internaţionalul de tineret este incert pentru jocul cu Gloria. „Doar Ciprian Brata acuză unele probleme medicale, el suferă încă din cauza unui traumatism pe coapsă. O să facă deplasarea de la Bucureşti, după ce revine din Moldova, la Cluj cu avionul şi de acolo îl vom prelua noi la Bistriţa. Rămâne de văzut dacă va putea fi recuperat până la ora meciului. Am un lot valid, din care pot să aleg un prim unsprezece şi jucătorii care vor merge la Bistriţa. Nu am decis încă primul 11 şi nici măcar primii 18 jucători, vom face deplasarea cu 20 de jucători. Sunt jucători în lot care oricând pot face parte din primul 11, diferenţele dintre ei sunt foarte mici şi sunt date în primul rând de forma sportivă în care se află“, a declarat Badea.

„Tili“ se lasă greu

Cosmin Tilincă a negociat cu oficialii clubului Pandurii încetarea pe cale amiabilă a contractului, însă cele două părţi nu au ajuns la un acord. Tilincă solicită grupării gorjene 40.000 de euro, jumătate din contractul de joc, pentru a renunţa la înţelegere, dar gorjenii nu au fost de acord. Oferta atacantului este valabilă doar până la încheierea perioadei de transferuri (11 septembrie – n.r.).
„Negociez rezilierea, însă până acum nu am ajuns la o înţelegere cu cei de la Pandurii. Duminică am vorbit ceva, stabiliserăm totul, dar până a doua zi a picat. Nu ştiu de ce. Ei ştiu ce trebuie să îmi dea. Acum este şi o restanţă de două luni la bani. Eu mai aştept să văd ce spun. Dacă nu vom ajunge la o înţelegere, voi continua să fiu la dispoziţia clubului“, a spus Tilincă. Ibon Perez Arrieta şi Cosmin Tilincă nu mai intră în vederile echipei Pandurii şi se pregătesc separat, ambii atacanţi fiind sub contract cu gruparea gorjeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS