5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFederer, recordman

Federer, recordman

Chiar dacă şi-a pierdut fotoliul de lider, elveţianul Roger Federer (3 ATP) a continuat să scrie istorie, notează onlinesport.ro. Revenit în acţiune după eliminarea din sferturile de la Wimbledon, „Extraterestrul“ a trecut, marţi seară, de argentinianul Juan Ignacio Chela, scor 7-6 (7), 6-3, calificându-se în turul al treilea la Toronto (Canada, 2.43 milioane de dolari), victorie în urma căreia a doborât un nou record. Pentru Federer, acest succes este al 210-lea în turneele din seria Masters, elveţianul devenind astfel lider absolut la acest capitol. Cu 210 victorii şi 65 de înfrângeri, Roger Federer l-a devansat pe americanul Andre Agassi, care a rămas la cota 209 succese şi 73 de înfrângeri.
Următorul jucător aflat încă în activitate care poate egala şi eventual depăşi recordul lui Federer este nimeni altul decât actualul lider mondial, Rafael Nadal, spaniolul adunând până în prezent 180 de victorii şi doar 35 de înfrângeri în turneele Masters.
Roger Federer (29 de ani) se află în căutarea celui de-al 17-lea titlu de Masters şi primul după un an, ultima reuşită a acestuia având loc la Cincinnati, în august 2009. Fostul lider mondial a început seria victoriilor în turneele din seria Masters în 2000, când s-a impus la Miami.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS