6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimul test la Istanbul

Ultimul test la Istanbul

România dispută un amical important pe terenul turcilor, meciul fiind un bun prilej pentru selecţionerul Lucescu junior ca să decidă cu cine va aborda preliminariile CE 2012.

Naţionala României, antrenată de Răzvan Lucescu, are programat în această seară (ora 21.15, TVR 1) ultimul test înaintea startului preliminariilor Campionatului European din 2012. Tricolorii vor înfrunta Turcia, chiar la Istanbul, pe stadionul „Şukru Saracoglu“, într-o partidă amicală.
Lucescu junior a convocat pentru acest meci cei mai buni fotbalişti apţi de joc în această perioadă, din lot nelipsind nici căpitanul Cristian Chivu.
A revenit la naţională şi atacantul Ciprian Marica, jucător care a lipsit de la stagiul de pregătire efectuat în Austria în luna mai, când România a jucat trei amicale.
„Tricolorii“ au ajuns la Istanbul încă de luni şi au efectuat imediat un antrenament pe unul dintre terenurile clubului Fenerbahce, iar antrenamentul oficial s-a desfăşurat aseară. Nici una dintre cele două naţionale nu a efectuat vreo şedinţă de pregătire pe gazonul arenei „Şukru Saracoglu“, locul de desfăşurare a întâlnirii.
Naţionalele României şi Turciei s-au întâlnit de 21 de ori până în prezent, palmaresul fiind favorabil României, care a înregistrat 11 victorii, 7 egaluri şi 3 înfrângeri. Meciul cu Turcia este cel de-al 577-lea din istoria echipei naţionale de fotbal. Prima partidă cu Turcia s-a disputat pe 26.10.1923, a fost amicală şi s-a încheiat cu scorul de 2-2 (Zeki ’28, ’73/Gansl ’20, ’53).

Niculae nu se teme de atmosferă

Amicalul cu România a trezit un interes deosebit în rândul jurnaliştilor din Turcia, care au venit în număr mare la conferinţa de presă la care au participat jucătorii români Daniel Niculae şi Ovidiu Dănănae.
Atacantul legitimat recent la AS Monaco a declarat că atât el, cât şi coechipierii săi nu se tem nici de adversar, nici de atmosfera pe care o va crea publicul turc pe stadion. „Păi de ce să ne temem? E un ultim test pentru noi înaintea preliminariilor. Normal că vrem să câştigăm partida. E un public entuziasmat. Într-adevăr, aici, în Turcia, atmosfera de pe stadioane e incendiară şi va face mai interesant jocul“.
Lucescu ar putea începe meciul de pe „Şukru Saracoglu“ cu Lobonţ în poartă, Dănănae pe dreapta, Tamaş şi Chivu în centrul apărării, Raţ în postura de fundaş stânga, Cociş, Florescu, Rădoi şi Deac la mijloc, iar în compartimentul de atac vor juca, probabil, Bilaşco şi Daniel Niculae.

Turcii au lotul complet

Pentru meciul cu România, selecţionerul Turciei, olandezul Guus Hiddink, are la dispoziţie 23 de jucători. Tehnicianul olandez a chemat la lot toate vedetele, începând cu Sabri şi Servet şi terminând cu Turan, Kazim, Tuncay sau Nihat.
Hiddink va folosi cel mai probabil un sistem de joc ofensiv, aşa cum s-a întâmplat la toate echipele de club sau naţionalele pe care le-a pregătit. La casele de pariuri, Turcia este favorită, având în medie o cotă de 1,90 la victorie, în timp ce pariorii care vor miza pe o victorie a României vor primi de patru ori suma mizată. Un egal este echivalent cu o cotă de 3.20.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU