13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAnonima naţională de tineret se luptă pentru calificare

Anonima naţională de tineret se luptă pentru calificare

Nebăgată în seamă de presă, reprezentativa Under 21 a României va disputa astăzi un meci important, cu selecţionata similară a Moldovei, în cadrul preliminariilor Campionatului European de tineret, ediţia 2009-2011

Naţionala de tineret a României va întâlni astăzi, la Chişinău, selecţionata similară a Moldovei, meciul urmând să se dispute pe stadionul „Zimbru 2“, de la ora 16.00, în cadrul preliminariilor Campionatului European de tineret, ediţia 2009-2011. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Cipru, care va fi condusă de Stelios Trifonos.
În Grupa 1 de calificare la CE 2011 se vor mai disputa astăzi două partide, principala contracandidată a tricolorilor, Rusia, urmând să joace acasă, cu Letonia, în timp ce „codaşele“ Insulele Feroe şi Andorra se vor înfrunta la Torshavn. Clasamentul grupei se prezintă astfel: 1. Rusia 18 puncte (golaveraj: 20-2); 2. România 18 (19-6); 3. Moldova 10 (7-11); 4. Letonia 9 (13-12); 5. Insulele Feroe 8 (5-14); 6. Andorra 1 (2-21).

Oltenii sunt la putere

„Scheletul“ reprezentativei Under 21 a ţării noastre este format, în mare parte, din jucătorii Universităţii Craiova, formaţia din Bănie având cinci jucători convocaţi la lot de către selecţionerul Emil Săndoi: Silviu Lung, Valerică Găman, Ştefan Bărboianu, Constantin Gângioveanu şi Mihai Costea. De asemenea, mijlocaşul Ciprian Brata de la Pandurii Târgu Jiu a fost şi el chemat la naţionala de tineret după evoluţia excelentă pe care a avut-o în meciul de duminică seară, cu Dinamo Bucureşti.
Emil Săndoi se va baza în disputa de la Chişinău pe jucători care evoluează în capionatul intern, el convocând pentru acest meci doar doi stranieri. Este vorba despre mijlocaşul Gheorghe Grozav, de la Standard Liege, şi de atacantul Alexandru Ioniţă, care s-a transferat în această vară în Bundesliga, la FC Köln.

Presa, neinteresată de naţionala de tineret

Din păcate, în România secolului XXI presa sportivă le-a acordat spaţii mari „guriştilor“, careul de aşi fiind reprezentat de Gigi Becali, Borcea, Turcu şi Mititelu, în timp ce adevăraţii profesionişti au fost foarte rar băgaţi în seamă. Un exemplu elocvent în acest sens este cel de duminică, zi în care scandalul de la Steaua a fost prezentat pe larg în mass-media, jurnaliştii uitând însă că selecţionerul naţionalei de tineret, Emil Săndoi, îi aştepta la conferinţă de presă. În consecinţă, la centrul de pregătire a tricolorilor de la Mogoşoaia nu s-a prezentat decât o echipă a televiziunii naţionale.
Conferinţa de presă programată duminică, la ora 13.00, la Centrul de Fotbal de la Mogoşoaia, a fost anunţată din timp de Federaţia Română de Fotbal, la ea urmând să participe antrenorul Emil Săndoi şi doi dintre jucătorii selecţionaţi pentru partida cu Moldova. În timp ce ziariştii bucureşteni s-au îngrămădit la palatul lui Gigi Becali, conferinţa selecţionerului a fost ţinută într-un anonimat total. Conform site-ului asport.ro, Săndoi a crezut că-i o glumă când a văzut că sala de conferinţe este goală. Convingându-se apoi de crudul adevăr, selecţionerul a dat o declaraţie de presă în faţa unui singur jurnalist, de la TVR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU