16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDacă nu învingem nici pe Brăneşti, atunci pe cine?!

Dacă nu învingem nici pe Brăneşti, atunci pe cine?!

Liga I

Victoria Brăneşti – Universitatea
Stadion „Gloria“ Buzău, astăzi, ora 21.45 (GSP TV).
Formaţii probabile:
Victoria Brăneşti: Cernea – Maghici, Sg. Bar, Marincău, Nicola – Popa, Augustin Chiriţă, Olariu, Nicoară – C.Coman, B.Oprea. Antrenor: Ilie Stan.
FC Universitatea: Silviu Lung Jr. – Dănănae, Găman, Iliev, Ciucă – Bărboianu, Dilevski, Prepeliţă, Gîngioveanu – M. Costea, M. Dina. Antrenor: Aurel Ţicleanu.
Vor arbitra: Ov. Haţegan – I. Popa, Ed. Ungureanu.

 

După jocurile bune cu CFR Cluj şi Steaua, în care Ştiinţa a fost defavorizată de arbitraj, astă-seară, oltenii lui Ţicleanu mizează pe prima victorie din acest sezon fotbalistic în faţa nou-promovatei Victoria Brăneşti.

Brăneşti în Liga I! Am trăit s-o vedem şi pe asta, adică un sat de aproape 8.000 de locuitori a ajuns să dispute meciuri cu Universitatea Craiova, Steaua, Dinamo ş.a.m.d, în timp ce echipe de tradiţie în fotbalul nostru, foste campioane precum UTA, FC Argeş şi Petrolul, şi altele, se zbat într-un fel de anonimat prin ligile inferioare. Victoria Brăneşti ne aminteşte, după denumire, de o fostă echipă a miliţienilor conduşi de Mitică Dragomir, Victoria, deşi Brăneştiul n-are nici o legătură cu defuncta formaţie a Capitalei. Poate doar culorile clubului, alb-roşu, ne mai duc cu gândul la echipele foste departamentale. Până una-alta, Craiova întâlneşte astă-seară, la o oră de meci de… cupe europene, 21.45, această formaţie a Brăneştiului, alcătuită din jucători necunoscuţi, dar şi cu câteva nume – Marincău, Cernea, Sg. Bar, B. Oprea, C. Prodan, cu toţii îmbrăcaţi în echipament Nike. Există şi trei olteni la Brăneşti: Alin Buzărin, cunoscutul editorialist al Gazetei Sporturilor, a preluat funcţia de manager sportiv al grupării ilfovene, iar Augustin Chiriţă este un fotbalist trecut şi prin curtea Universităţii, în timp ce masorul Marius Ruţă este din Craiova.
Ca orice echipă nou-promovată, obiectivul fixat pentru sezonul 2009-2010 este acela de a obţine o clasare cât mai bună în Liga a II-a şi implicit evitarea retrogradării. Antrenorul Ilie Stan a recunoscut valoarea echipei Universitatea, afirmând însă că Victoria Brăneşti şi-a propus să joace pragmatic, astfel încât să obţină un rezultat pozitiv în întâlnirea de astă-seară de la Buzău. Stan a mai spus că Universitatea are un avantaj de… două zile de odihnă faţă de Craiova, ceea ce este adevărat: Craiova a jucat sâmbătă, iar Brăneştiul – luni seară, la Cluj.

Marcu: Ştiinţa bate fără probleme!

Ţicleanu şi-a cantonat de miercuri elevii în Lunca Jiului, avându-l pe Gargorov incert. Faţă de meciul cu Steaua, antrenorii Craiovei par decişi să schimbe formula de start, Gîngioveanu fiind unul dintre jucătorii care ar putea reapărea în primul „11“, deşi la Buzău Craiovei îi trebuie un om de gol.
Fostul mare fotbalist al „campioanei unei mari iubiri“, Dumitru Marcu, a declarat pentru GdS: „Sunt câteva lucruri evidente la acest început de campionat. Universitatea a jucat altceva faţă de finalul sezonului trecut, adică ne-am păcălit cu Wotte. Ştiinţa lui Ţicleanu – inspirată mutare făcută de Mititelu – a jucat bine, dar a avut neşansa să se lupte cu două cluburi puternice din toate punctele de vedere, iar asta s-a văzut, indirect, la arbitrajele din cele două partide. Consider că rezultatele cu CFR Cluj şi Steaua sunt viciate de arbitri, Craiova trebuia să aibă şase puncte. Domnii Tudor şi Onicaş nu au vrut, producând o mare nedreptate Ştiinţei, multe lacrimi şi nedumeriri. Viaţa merge înainte, iar la Buzău, cu sau fără greşeli de arbitraj, Universitatea trebuie să bată, chiar cu un scor categoric. Şi aşa se va întâmpla, va fi o victorie clară a Craiovei. Păi dacă nici pe Brăneştiul ăsta nu-l învingem, atunci pe cine?! N-am însă nici o emoţie, Ştiinţa bate fără probleme!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

39 COMENTARII