17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, furată în Ghencea

Ştiinţa, furată în Ghencea

Steaua – Universitatea 2-1
Stadion
„Steaua“, spectatori: 25.000.
Au marcat: B. Stancu ‘67, Surdu ‘77 / Iliev ‘51.
Steaua: Tătăruşanu – Emeghara, Abrudan, Geraldo, Latovlevici – D. Stoica – Nicoliţă, Păcurar (‘65, Surdu), Răduţ, Cr. Tănase – B. Stancu (‘81, Bicfalvi). Antrenor: Victor Piţurcă.
Universitatea: Silviu Lung Jr. – Dănănae, Găman, Iliev, Ciucă – Bărboianu, Dilevski (‘81, Al. Piţurcă) – Prepeliţă, Gargorov (‘78, Wobay), M. Costea – Dina (‘70, Stoianof). Antrenor: Aurel Ţicleanu.
Cartonaşe galbene: Geraldo, Bicfalvi / Găman, Prepeliţă, M. Costea, Ciucă.
Au arbitrat: M. Avram – I. Onicaş, M. Orbuleţ.

La 0-1, Universităţii i s-a anulat un gol valabil înscris de Mihai Costea, eroare care a răsturnat soarta meciului şi steliştii au întors rezultatul într-un derbi în care oltenii au jucat fotbal de calitate.

Universitatea e mult schimbată în bine faţă de finalul ediţiei trecute de campionat, iar asta s-a văzut chiar din prima etapă. În derbiul de sâmbătă din Ghencea, cu noua echipă a Stelei – şi ea schimbată odată cu întoarcerea lui Victor Piţurcă ca manager – oltenii au jucat de la egal la egal cu echipa gazdelor şi nu s-au lăsat speriaţi de atmosfera creată de suporterii roş-albaştrilor, reveniţi în Ghencea odată cu Piţi. Orgoliile olteneşti din cele două tabere s-au răsfrânt pe terenul de joc, iar presiunea Stelei asupra oltenilor a fost un simplu foc de paie creat de fostul căpitan Dorel Stoica la început de „război“ (‘3). Jocul a fost apoi echilibrat, Craiova ţesând liniştită la mijloc, iar defensiva fiind atentă şi calmă. Prima ocazie a meciului se petrece totuşi la poarta Craiovei: Bogdan Stancu a scăpat uşor de Iliev, dar a tras, din apropiere, pe lângă poartă (‘18). Peste două minute, o eroare a asistentului dă de gândit grupării alb-albastre: Mihai Costea a fost oprit din joc pentru un ofsaid inexistent. Steaua revine la joc şi este foarte aproape de a deschide scorul: fundaşul Abrudan trimite cu capul spre poartă, dar Ciucă, salvator, respinge mingea de pe linie! (‘30). Până la pauză am notat: oportunitatea lui Mihai Costea care a scăpat singur spre poarta lui Tătăruşanu, dar Geraldo, inspirat, s-a repliat bine şi a blocat exact când „Benzema“ al Craiovei se pregătea să şuteze (‘34), apoi intervenţia lui Găman – din faţa lui Bogdan Stancu (‘38) şi respingerea lui Dănănae din careul de şase metri – din faţa lui Răduţ (‘45).

În loc de 0-2 a fost 2-1!

La şase minute de la reluare, tribunele din Ghencea amuţesc, ca şi banca tehnică olteană a Stelei: Mihai Costea a executat un corner, iar bulgarul Iliev, urcat în careul lui Tătăruşanu, a trimis puternic cu capul în plasă, 0-1 (‘51). Peste alte şase minute, Steaua este KO: Dina l-a lansat pe partea dreaptă pe Mihai Costea, acesta l-a întors pe Abrudan şi a trimis balonul la colţul lung, mingea intrând în plasă. Gol valabil! Însă, asistentul Onicaş a semnalizat ofsaid la Gargorov, care a încercat să devieze balonul şutat de Costea II, dar bulgarul nu era în ofsaid deoarece a fost menţinut în joc de Abrudan.
După acest moment „istoric“, Craiova se resimte mai ales psihic, oltenii lui Ţicleanu par a fi descumpăniţi, iar steliştii profită. Mihai Răduţ a centrat în careu din corner, mingea a fost deviată de Geraldo în bară, de unde a ricoşat la Bogdan Stancu, care a împins-o în poartă, 1-1 (‘67). Steaua s-a aruncat apoi în joc, a început să lege mai bine, iar în urma unui un-doi între Nicoliţă şi Răduţ, primul a şutat tare din apropiere şi Silviu Lung a avut o intervenţie de excepţie, respingând în corner (‘75). Fazele au continuat numai la poarta Universităţii şi gazdele au reuşit ceea ce şi-au propus: Latovlevici a trimis o ghiulea de la aproape 30 de metri, mingea a „muşcat“ bara laterală şi a ricoşat în faţa lui Surdu, care, pe fază, a îndeplinit o simplă formalitate, 2-1 (‘78), aruncând Ghencea în delir! Premergător fazei golului, Dănănae, faultat în careul mic, s-a „uitat“ pe gazon. Dacă era în picioare, alta ar fi fost probabil situaţia…

Ţicleanu: Craiova a
câştigat meciul pe teren

După meci, antrenorul Ţicleanu a vorbit despre rezultatul din Ghencea, considerând că a fost o victorie a Craiovei. „Nu ştiu cum se poate digera o astfel de înfrângere, după un meci pe care l-ai avut în mână. Băieţii l-au câştigat pe teren. Rezultatul este categoric nedrept, sută la sută este nedrept! 2-0 pentru Craiova în minutul …nici nu ştiu prea bine minutul, dar la 2-0 pentru noi meciul era încheiat“, a spus „Chiose“ la Digi Sport.

Gică Craioveanu: Păcat că s-a anulat golul
lui Costea

Fostul mare golgheter al Ştiinţei a urmărit meciul alături de finanţatorul Adrian Mititelu. „La 2-0 pentru Universitatea, totul era încheiat. Păcat că a fost anulat acel gol. Pentru mine, ca fost jucător al Universităţii, era o plăcere şi un orgoliu să văd echipa olteană câştigând după atâţia ani în Ghencea“, a spus „Gicanu“ la Digi Sport. El va părăsi astăzi România, reîntorcându-se în Spania.

Dan Lăzărescu: Ciudată decizia lui Onicaş

Fostul asistent Dan Lăzărescu a comentat la GSP TV greşeala lui Ioan Onicaş de la golul marcat de Mihai Costea, când Onicaş i-a semnalat eronat arbitrului Marius Avram că Gargorov s-ar fi aflat în ofsaid: „Nici măcar nu e o fază grea, e gol valabil! Onicaş e un arbitru cu experienţă şi e ciudată această decizie pe care a luat-o. Un asistent cu vechimea lui… el are cea mai mare experienţă în Liga I. Nu erau mulţi jucători în careu care să te inducă în eroare“.

Dumitru Dragomir: Mititelu nu se retrage

Chestionat de Digi Sport asupra erorii de arbitraj de la derbiul Steaua – Universitatea, preşedintele LPF a spus: „Gol perfect valabil, de necomentat. Problema este cum îl mai opresc eu pe ăsta, pe Mititelu…Ce să-i mai zic lu’ ăsta? Nu poate Mititelu să se retragă. Îşi distruge o echipă pentru un meci? Nu poate să se retragă. A spus şi el la nervi“.

Mititelu: S-a refăcut Steaua veche!

Finanţatorul Universităţii, afectat de erorile grave de arbitraj împotriva grupării oltene, a declarat că se gândeşte chiar să retragă echipa din campionat, idee susţinută şi de patronul Astrei, Ioan Niculae.
„Eu nu mai pot să continuu. Nu am ce să fac, nu mai am resurse să mai suport. Este bătaie de joc. Nu a fost nici o greşeală a arbitrului (la golul anulat echipei Universitatea Craiova – n.r.), s-a lucrat discret, s-a refăcut Steaua veche. Totul este premeditat. Este inadmisibil, un gol atât de clar să-l anulezi. Dacă golul ar fi fost validat, Steaua nu mai putea reveni niciodată. Ne-au bătut cu japca. Mă gândesc şi la asta (să retragă echipa din campionat – n.r.). Ce motive am să rămân? Sistemul este atât de bine făcut. De ce să mai rămân, mai mult ne chinuim“, a spus Mititelu la Sport.ro.
Adrian Mititelu a adăugat că jucătorii formaţiei craiovene sunt extrem de dezamăgiţi, după ce au fost dezavantajaţi şi în primul meci din acest sezon, cu CFR Cluj. „Jucătorii noştri sunt descurajaţi, nu mai pot face faţă. Am crescut o generaţie de copii, am investit în ei, însă degeaba. Tot eu sunt vinovat că am dat declaraţii. Este peste puterea mea de a merge împotriva sistemului. Să joace între ei“, a mai spus finanţatorul craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

61 COMENTARII