12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPoloiştii merg la CM

Poloiştii merg la CM

Echipa naţională de polo a României a reuşit să învingă ieri, scor 9-5 (1-1, 3-1, 2-2, 3-1), Australia, la Cupa Mondială de la Oradea, şi a obţinut calificarea la Campionatul Mondial de la Shanghai, din 2011. „Furaţi“ de arbitri în „sferturi“ cu SUA, tricolorii s-au răzbunat pe jucătorii de la Antipozi, pe care-i învinseseră şi în faza grupelor cu scorul de 11-9. În urma acestei victorii obţinute în faţa „cangurilor“, România a terminat pe locul cinci competiţia găzduită de Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu“ din Oradea, având cel mai bun rezultat obţinut în această competiţie. Selecţionerii României, Istvan Kovacs şi Ladislau Balanov, au mizat în această partidă pe Dragoş Stoenescu, Mihai Drăguşin – Radu Cosmin, Andrei Buşilă (1 gol), Alex Matei, Andrei Iosep (3), Tibi Negrean (1), Dmitri Goanţă (2), Andrei Creţu, Nicuşor Diaconu (1), Ramiro Georgescu (1), Mihnea Chioveanu şi Kadar Kalman. De partea cealaltă, antrenorii Australiei, Fox John şi Oberman Paul au folosit următorii jucători: Stanton James, Dennerley Joel – Campbell Richard (1), Baird Mitchell, O’Halloran Nicholas, Maitland Robert, Martin Anthony (1), Younger Aaron, McGregor Sam (3), Swift Joel, Howden Rhys, Cotterill John, Miller William. „Le mulţumesc băieţilor că au luptat pentru România, dar şi pentru un frumos cadou de ziua mea. Sper că va fi bine la Mondiale. Nu am avut vreun gând că nu ne vom califica, dar jocul e joc, se poate întâmpla orice. Echipa s-a prezentat foarte bine şi sper să trecem cu bine şi de grupa grea de la Europene şi să intrăm în primii opt“, a afirmat preşedintele FR Polo, Anatolie Grinţescu, pentru TVR.
Rusul Andrey Shaydakov, unul din cei doi arbitri care au condus meciul România-SUA, scor 12-14, a fost suspendat, după ce s-a constatat că din cele 36 de decizii luate în timpul partidei decisive pentru calificarea directă în semifinale şi, implicit la CM din 2011, 29 au fost împotriva tricolorilor.
Altfel, finala mică a Cupei Mondiale urma să se dispute ieri-seară, între SUA şi Spania, trofeul disputându-se între „granzii“ Croaţia şi Serbia.

Parcursul României la Cupa Mondială
Iată rezultatele înregistrate de România la Cupa Mondială de la Oradea: cu Iran 26-1, cu Australia 11-9, cu Spania, 8-14 (toate în Grupa A), 12-14 cu SUA în sferturile de finală, 26-4 cu Iran, în primul meci din turneul pentru locurile 5-8 şi 9-5, din nou cu Australia, pentru clasarea finală pe locurile 5-6 şi, implicit, calificarea la CM din 2011.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS