10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii şi-a arătat şi cealaltă faţă

Pandurii şi-a arătat şi cealaltă faţă

Dacă în prima etapă arbitrii au oprit-o pe Pandurii să-şi adjudece toate cele trei puncte, la Galaţi fotbaliştii lui Ionuţ Badea s-au comportat ca nişte profani, pierzând fără drept de apel în faţa Oţelului.

Oţelul, liderul de conjunctură al Ligii I, cum îi place lui Marius Stan să spună, şi-a luat treaba în serios cu Pandurii şi şi-a adjudecat lejer cele trei puncte puse în joc. Gorjenii, cu o apărare anesteziată, au cedat la prima acţiune mai serioasă, Pintilii admirându-l pe Pena pentru reuşita sa de 1-0, foarfecă laterală, bară-gol. Oţelul a mai avut un penalti clar neacordat, acelaşi Pintilii busculându-l pe Râpă în careul propriu, fără să atace mingea. Ce-i drept şi Buş ar fi trebuit eliminat pentru un atac criminal la Menassel, însă Balaj s-a arătat de fiecare dată îngăduitor. Oţelul a închis jocul în ultimele minute, penalizându-l pe Badea pentru că a încălcat o axiomă a fotbalului, să nu facă schimbare înaintea unei faze fixe. Badea l-a scos pe Cardoso şi l-a introdus pe Grecu, ultimul fiind simplu spectator la reuşita lui Sârghi. Pandurii nu a jucat nimic în prima parte, iar după pauză jocul echipei oltene nu a avut consistenţă. Gorjenii au dominat uşor, atât cât le-au permis gazdele, fără să ameninţe poarta adversă decât cu şuturi de la distanţă. Tehnicianul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Ionuţ Badea, a declarat că jucătorii săi au pierdut în faţa unei echipe bine structurate şi au avut ocazia, în repriza a doua, să revină, dar nu au reuşit. „Am pierdut în faţa unei echipe bine structurate. Au fost două reprize distincte, prima în care nu am arătat deloc bine şi a doua în care am avut momentele noastre de a reintra în joc. Din păcate, n-am reuşit să o facem şi felicit Oţelul pentru victorie. Cât despre faptul că echipa e formată din două echipe, am suferit la un moment dat la omogenitate, dar vorbim aceeaşi limbă, cea a fotbalului“, a spus Badea.

Căldura, mai tare
decât Pandurii

Ca şi în partida cu Unirea Urziceni din prima etapă, Ionuţ Badea a trimis şi la Galaţi doar doi panduri cu state vechi în teren, Cardoso şi Orac, cei doi formând flancul stâng al pandurilor. Orac a fost foarte şters, sufocat atât de căldură, cât şi de miza meciului, ca şi Băcilă pe partea opusă. Pe parcurs au mai intrat Grecu şi Stromajer, primul având puţin timp de acomodare, iar cel de-al doilea comportându-se în nota sa obişnuită, adică fără lucruri notabile. Astfel, lipsa de omogenitate invocată de Badea este puţin forţată.
Tehnicianul Oţelului, Dorinel Munteanu, susţine că principalul adversar a fost căldura, şi nu Pandurii. „Sunt foarte bucuros pentru cele trei puncte obţinute meritat. Am fost peste adversari, cred că la toate capitolele. Faptul că Pandurii a jucat foarte bine în prima etapă ne-a făcut să ne mobilizăm în plus pentru acest meci. Băieţii au arătat determinare, au luptat pentru fiecare minge şi vreau să îi felicit. Cred că adversarul  de astăzi a fost căldura. Pentru noi nu este relevant faptul că suntem pe primul loc, ci faptul că avem şase puncte după două etape. Sper să continuăm la fel“, a declarat Munteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII