3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIncertitudinea continuă la SCM Craiova

Incertitudinea continuă la SCM Craiova

Consilierii locali craioveni au dezbătut ieri situaţia Sport Club Municipal (SCM), dar decizia vizavi de numărul echipelor care vor reprezenta clubul în campionat se va lua luna viitoare.

Punctul 15 de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Craiova, desfăşurată ieri – aprobarea organigramei şi statului de funcţii pentru 2010 la SCM Craiova – a fost intens dezbătut.
Gheorghe Nedelescu şi-a arătat nemulţumirea faţă de numărul mare de oameni cu funcţie de conducere la SCM, raportat la numărul de angajaţi: „SCM are 23 de angajaţi, dintre care trei directori şi un şef de serviciu. Noi dăm afară amărâţi de la mătură (Salubritate – n.r.) şi la SCM pompăm nu ştiu câte miliarde. Nu sunt împotriva sportului, ci sunt împotriva modului de lucru de la club. Privind pe organigramă se poate vedea că directorul executiv, Nicu Stoian, are un singur subordonat, pe directorul adjunct, Mugur Guşatu, iar directorul adjunct, la rândul său, are subordonat tot personalul, inclusiv pe directorul economic, Petre Gongu. Uitaţi cu cât profesionalism se face organigrama la un club subordonat CL. Conducerea acestui club nu a binevoit să ne onoreze la Comisia de Buget-Finanţe. Trebuie să ne întâlnim, chiar într-o şedinţă extraordinară, să vedem ce se întâmplă acolo, pentru că nu putem să mergem mai departe în această situaţie“.
Consilierul Constantin Răducănoiu a declarat: „Vreau să spun că sunt salarii simbolice pentru cei aflaţi în funcţii de conducere, comparativ cu ce ne imaginam noi, zeci de milioane“.
Pavel Badea a spus că în locul atâtor directori ar putea fi angajat la SCM personal care să ajute sportivii, cum ar fi mai mulţi masori: „Şi eu conduc un club sportiv, CS Universitatea Craiova, cu 62 de ani de existenţă, care a făcut performanţe notabile. Cred că decât să ai atâtea persoane la conducere, mai bine aduci unul sau doi masori, care să le dea posibilitatea sportivilor să se refacă după efort. Ar fi important ca în perioada următoare să se facă o organizare mai minuţioasă la acest club, pentru că are multe lacune de organizare, administrare şi e păcat“.

14 miliarde pentru cinci sau trei echipe?

Dincolo de disputa legată de numărul de directori, mult mai arzătoare este problema vizavi de numărul echipelor de la SCM care vor fi înscrise în campionatul viitor. Decizia înscrierii a tuturor celor cinci echipe din campionat sau mai puţine a fost amânată pentru luna viitoare, iar viceprimarul Marinică Dincă a spus că a propus oficialilor SCM două variante, care vin după reducerea bugetului clubului de la 19 la 14 miliarde: „Am făcut reducere de buget de la 19 la 14 miliarde, sumă care urmează să fie cheltuită în următoarele şase luni. Le-am propus celor de la SCM două variante: fie susţin cu cele 14 miliarde toate cele cinci echipe, fie oprim trei echipe, iar celelalte două să le dăm altor autorităţi locale, care am înţeles că le-ar putea susţine. Eu accept oricare dintre cele două propuneri. Important este să ne încadrăm în cele 14 miliarde. Aş prefera să menţinem toate cele cinci echipe, dar în acelaşi timp dacă le ţinem pe toate nu vom avea performanţe cu nici una, pentru că veniturile vor fi mici. De aceea nu am pus pe ordinea de zi această problemă. Mai avem 30 de zile şi aştept punctele de vedere ale consilierilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII