27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGică Craioveanu: Cu şansă, Ştiinţa ar putea chiar câştiga

Gică Craioveanu: Cu şansă, Ştiinţa ar putea chiar câştiga

Fostul mare golgheter al Ştiinţei a afirmat ieri că speră ca Universitatea să facă un rezultat bun în partida cu Steaua, mai ales că este la început de drum. El va fi prezent sâmbătă în Ghencea, ca suporter al oltenilor lui Ţicleanu.

Prezent ieri la Golden House la lansarea oficială în România a costumelor de baie Bronztotal, Gică Craioveanu a vorbit mai mult despre fotbal, fiind chestionat de reprezentanţii mass-media. Subiectul zilei, posibila sa numire ca preşedinte la Universitatea, a fost lămurit în mai multe serii de răspunsuri.„Nu se pune problema. O să mă întâlnesc cu Adi (Mititelu – n.r.) zilele acestea să vorbim despre echipă, despre viitor şi despre aceşti puşti talentaţi. Ar fi păcat să nu facem un sezon bun. Nu ar trebui să mai luptăm, ca în campionatul trecut, la retrogradare. Aş vrea din suflet ca Universitatea să revină în Craiova“, a spus iniţial. Apoi a completat: „Mă împiedică postul de televiziune la care lucrez (La Sexta – n.r.). Am un contract destul de bun, sunt foarte mulţumit. Ar fi foarte greu să mă mut în momentul actual, mai sunt şi cei doi copii pe care ar trebui să-i duc la şcoală, mai multe inconveniente. Cu toate acestea, am spus că îmi place fotbalul, trăiesc din fotbal, am trăit din fotbal. Şi aş veni oricând încântat, dar trebuie să fie un proiect care să mă motiveze foarte mult. Eu nu pot să vin la Craiova ca să mă bat pentru retrogradare. Eu, dacă vin, trebuie să luptăm la titlu. Nu am vorbit despre acest subiect cu nimeni şi nu s-a pus, deocamdată, problema să vin în Bănie. Eu zic că sunt foarte mulţi foşti jucători în Craiova care ar putea s-o facă destul de bine“.
La altă întrebare legată de acest subiect – „Ce ar trebui să se întâmple ca să ajungi la Universitatea?“ – Gică a afirmat: „Nimic… Să mă sune Adi! Să vorbim, să aibă un proiect bun, am mai spus. Nu putem să ne luptăm la retrogradare, noi trebuie să fim sus, în primele trei echipe. Dacă ar fi de acord Gema (soţia lui Craioveanu – n.r.)? De ce nu!“.

Mihai Costea, evaluat
la 15 milioane de euro

Radiografiind meciul Ştiinţei cu CFR Cluj, fostul căpitan al Universităţii a lăudat tactica antrenorului Ţicleanu, a cărui numire ca antrenor principal o consideră oportună: „Consider venirea lui Ţicleanu la Universitatea ca fiind una foarte bună. Este un fost jucător mare al Craiovei, un antrenor care cunoaşte foarte bine această «casă» şi sper ca dumneavoastră, presa, să fiţi alături de dumnealui şi de echipă. O spun din nou: împreună putem să redevenim acea forţă care am fost ani şi ani“.
Dintre jucătorii olteni l-a apreciat pe Costea II: „Mi-a plăcut Mihai Costea, jos pălăria! Este un vârf care, dacă or să aibă răbdare cu el cei din jurul lui, o să crească şi poate să ajungă un jucător de echipă naţională. O să putem să-l vindem pe 10-15 milioane de euro, de ce nu? Asta însă peste doi – trei ani, atunci când el poate să ajungă la un nivel mare şi să fie printre cei mai buni atacanţi din Europa“.

„Ar fi culmea să ţin
cu Steaua!“

Derbiul cu Steaua a fost astfel comentat de Gică: „Sper din tot sufletul ca Universitatea să facă un rezultat bun în Ghencea, mai ales că este la început de drum. Cu puţină şansă, zic că putem să facem un egal sau chiar să câştigăm. Steaua este o echipă foarte tânără. Sunt foarte multe nume noi şi cred că o să-i coste mai mult decât pe noi să se adapteze. La venirea în România, am spus că aş vrea să bată Universitatea, iar lui Victor Piţurcă îi urez succes de duminică încolo. Am spus ce gândesc, ce doresc, nu are de ce să mă certe Piţi. Eu am fost jucătorul Universităţii Craiova şi ar fi culmea să ţin cu Steaua!“.
El va fi sâmbătă prezent în Ghencea să urmărească meciul, dar a refuzat invitaţia Stelei: „Piţi a spus că-mi dă o invitaţie la loja Stelei, dar am dubii dacă o stau acolo. Dăm, Doamne Fereşte, vreun gol şi sar şi-mi iau una după ceafă! Aşa că o să stau cu Cristi (Cristescu – n.r.). Cu toate că şi ăsta e războinic rău!“.

„Voi fi cu Ştiinţa tot timpul!“

Cum în această vară au apărut unele zvonuri potrivit cărora Craioveanu ar fi urmat să preia funcţia de preşedinte al grupării din Ghencea, Gică a clarificat şi acest aspect: „Nu s-a pus niciodată problema ca eu să mă duc preşedinte la Steaua. A fost o invenţie a nu ştiu cui. Eu n-aş putea să fiu preşedinte la Steaua şi nu cred că în următorii ani aş putea să ajung acolo. Suporterii Universităţii să stea liniştiţi: Gică Craioveanu va fi cu Ştiinţa tot timpul!“.
Comentând faptul că Ştiinţa n-a câştigat în Ghencea de 21 de ani, Craioveanu a punctat: „Ştiu că Universitatea n-a învins Steaua din noiembrie 1989, atunci când Dănuţ Bica a înscris golul victoriei. A devenit legendă Dănuţ! Sper ca de sâmbătă seară să fie legendă Mihai Costea, Prepe, Dina sau Iliev, cu capul la o fază fixă. Oricine!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII