16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportKovacs vrea maximum de la chimiste

Kovacs vrea maximum de la chimiste

Noul „principal“ al Oltchimului a afirmat că oltencele trebuie să fie motivate şi să aibă mentalitate de învingătoare, în acest fel pot realiza performanţa visată.

„Principalul“ Oltchimului, Peter Kovacs, a spus pentru site-ul campioanei României la handbal feminin că se simte excelent la Râmnicu Vâlcea, mărturisind că ar fi venit încă de acum doi ani, însă semnase deja o înţelegere cu federaţia turcă. „Orice antrenor din lume ar fi bucuros dacă ar primi o ofertă de la un club precum Oltchim. Povestea a început acum două sezoane. Am primit o ofertă de la CS Oltchim, care m-a făcut foarte fericit, dar una care nu s-a putut materializa la momentul respectiv, din diferite motive. Am avut un proiect în derulare cu Federaţia Turcă de Handbal. Preşedintele acestui for, la aflarea ofertei, venită din partea Oltchimului, a insistat să rămân. Consider că sunt o persoană care are cuvânt şi mi-am dus proiectul la final“, a spus tehnicianul maghiar pentru csoltchim.com. „Îmi place la Râmnicu Vâlcea. Oamenii de aici sunt foarte ospitalieri. Colegii de la club m-au primit foarte bine şi pot spune că mă simt bine aici, ceea ce este foarte important“, a completat Kovacs.

„Sunt foarte mulţumit de lotul pe care îl am“

Întrebat cum se înţelege cu elevele sale, Peter Kovacs a fost foarte prompt, mărturisind că în prezent este în perioada de acomodare şi că este mulţumit de valoarea lotului pe care îl are la dispoziţie. „Sunt foarte mulţumit de lotul pe care îl am la dispoziţie. Atât pentru mine, cât şi pentru fete urmează o perioadă de acomodare pentru că nu vorbim cu toţii limba română, ceea ce se reflectă la antrenamente, dar simt că lucrul acesta se remediază pe zi ce trece şi am încredere că în cel mai scurt timp posibil vom scăpa de această mică problemă. Le-am spus fetelor că sezonul acesta va fi foarte dificil prin prisma faptului că Oltchim este club finalist în Liga Campionilor şi toate echipele vor dori să ne învingă. Este foarte important să avem motivare şi mentalitate de învingător“, a afirmat Kovacs, care a vorbit şi despre cele două jucătoare cooptate în această vară de gruparea olteană: „Gabriella Szucs a fost jucătoarea mea la echipa naţională de tineret a Ungariei şi ne cunoaştem foarte bine. Am încredere în forţele ei şi ştiu că va avea evoluţii foarte bune în acest sezon. Pe Yeliz Ozel o cunosc foarte bine din Turcia. Este o jucătoare căreia îi plac provocările. Prestaţiile sale vor fi o încântare atât pentru spectatori, cât şi pentru club. Râmnicu Vâlcea este un loc foarte bun pentru Yeliz şi am convingerea că se simte foarte bine aici, la Oltchim. Observ că integrarea ei în echipă se face cu uşurinţă“.

„Va trebui să muncim mult“

În privinţa viitoarei ediţii a Ligii Campionilor, Peter Kovacs nu s-a „aruncat“ să promită marea cu sarea, menţionând că Oltchim are adversari dificili şi se va lupta cu Larvik pentru şefia grupei. „Grupa C este foarte puternică. Larvik este semifinalista sezonului trecut al Ligii Campionilor, nu am întâlnit-o în finală deoarece a fost eliminată din competiţie de Viborg. Nu avem momentan multe informaţii despre Toulon, dar cu siguranţă este o echipă foarte bună, deoarece este campioana Franţei. Este foarte important să câştigăm toate jocurile disputate pe teren propriu şi vom încerca să aducem cât mai multe puncte din jocurile disputate în deplasare. Consider că Oltchim şi Larvik sunt cele mai experimentate echipe ale grupei, dar eu nu am îndoieli în privinţa calificării în faza grupelor principale. Desigur, pentru acest lucru va trebui să muncim mult“, a punctat Kovacs.

Peter Kovacs, carte de vizită
Peter Kovacs are 55 de ani şi doi copii. Este un fost mare handbalist, a jucat inter stânga, iar la nivelul echipelor de club a câştigat 7 titluri naţionale (6 în Ungaria, cu Honved Budapesta, şi unul în Germania, cu Grosswalltstadt), 7 cupe naţionale (6 în Ungaria, cu Honved, şi una în Germania, cu Grosswalltstadt) şi o Cupă a Campionilor, în 1982, cu Honved. A mai jucat la Dortmund şi Tusem Essem, ambele din Germania. A avut 323 de selecţii în naţionala Ungariei, participând la trei Olimpiade (locul 6 în 1976 şi locul 4 în 1980 şi 1988) şi cinci Campionate Mondiale (medalie de argint în 1986). A fost golgheterul CM 1978. A fost de 4 ori selecţionat în echipa lumii şi declarat „Jucătorul secolului“ în ţara sa.
A antrenat următoarele echipe de club: Vfl Hameln, Bad Salzuflen (Germania), Klangenfurt (Austria), Szazhalombatta, Pick Szeged, Dunaferr NK (Ungaria), obţinând de trei ori locul 2 şi o dată locul 3 în campionatul ungar. De asemenea, a câştigat Cupa Ungariei cu Pick Szeged. La nivel de formaţii reprezentative, a antrenat naţionala de junioare a Ungariei din 1998 până în 2003, obţinând locul 2 la ediţia 2001 a CM şi ediţia 2002 a CE. Din 2007 până în 2010 a pregătit naţionala de seniori – masculin şi feminin – a Turciei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS