10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia întâlneşte o echipă din calificările LC

Energia întâlneşte o echipă din calificările LC

Echipa de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu, singura reprezentantă a României în Cupa EHF, a doua competiţie ca valoare din Europa, va întâlni în runda a doua echipa clasată pe locul secund în turneul de calificare cu numărul doi pentru grupele Champions League. Posibilele adversare din turul II al Cupei EHF ale gorjenilor sunt Metalurg Skopje (Macedonia), Dinamo Minsk (Belarus), ZTR Zaporoje (Ucraina) şi FC Porto (Portugalia). Echipa gorjeană, pregătită de Vasile Stângă, va disputa primul meci în deplasare, urmând ca returul să aibă loc la Târgu Jiu. Macedonenii sunt clar favoriţi, urmând ca bătălia pentru locul secund să se dea între celelalte trei formaţii. Acest turneu de calificare va avea loc în perioada 3-5 septembrie, astfel că Pandurii îşi vor afla adversarul peste mai bine de o lună.
Tehnicianul Vasile Stângă consideră că Energia a avut ghinion la cea de-a doua sa experienţă europeană. „Am picat prost, n-am avut noroc. Vedeţi, jucăm cu campioanele ţărilor de unde sunt aceste echipe, nu cu formaţii ca noi, venite de pe locul doi sau trei din campionat. O să fie greu, o să avem viaţă grea, dar obiectivul este clar: trebuie să trecem peste acest tur. Dacă vom juca contra celor de la Metalurg avem şansa a doua, pentru că au o echipă extraordinară în care s-au făcut investiţii majore. Cu restul ne batem de la egal la egal, chiar dacă şi Dinamo Minsk are în lot aproape toată echipa naţională a Belarusului“, a comentat Stângă.

Românii au adversari dificili

În turul trei al Cupei Cupelor, UCM Reşiţa o va întâlni pe Wisla Plock, turul fiind programat pe teren propriu, pe 20 sau 21 noiembrie, iar returul va avea loc o săptămână mai târziu, în Polonia. Şi formaţiile CSA Steaua Bucureşti şi Ştiinţa Bacău şi-au aflat adversarele din turul trei al Cupei Challenge, fiind vorba despre Benfica Lisabona (Portugalia), respectiv Initia Hassel (Belgia).
În Cupa Cupelor la feminin, Tomis Constanţa va da piept în turul trei cu câştigătoarea partidei dintre Madeira Andebol şi SPE Stovolos. Cele două dueluri vor avea loc pe 13/14 noiembrie 2010 (turul), respectiv 20/21 noiembrie 2010 (returul, care va avea loc la Constanţa).
Adversare mult mai accesibile au în schimb româncele care ne reprezintă în Cupa EHF. HC Zalău va întâlni în runda a doua formaţia luxemburgheză Dudelange, iar Dunărea Brăila a fost extrasă alături de formaţia Femina Vise (locul doi în Belgia), manşele tur fiind programate în România, returul urmând să se ţină în deplasare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS